Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu arktisten asioiden keskipisteenä – arktisten alueiden ensimmäinen korkean tason EU-kokous 15.-16.6.

Oulussa järjestetään nyt neljä erillistä EU-tapahtumaa, jotka tuovat kaupunkiin satoja vieraita ja korkean tason poliitikkoja ympäri Euroopan. Pääosa tapahtumista keskittyy arktisten alueiden asioihin.

Suomen ulkoasiainministeriön ja Euroopan kommission järjestämässä arktisten alueiden ensimmäisessä  korkean tason kokouksessa EU:ta edustavat Oulussa muun muassa varapuheenjohtaja Federica Mogherini sekä komissaari Karmenu Vella. Kokousta isännöi ulkoministeri Timo Soini. Oulun kaupunki on vahvasti mukana järjestelyissä.

Lisäksi Oulun kaupunki isännöi samalla viikolla EU:n aluehallintoviranomaisten, viestinnän ja verkostoinnin ammattilaisten sekä arktisten alueiden talousmaailman edustajia.

Ensimmäinen sidosryhmien korkean tason kokous

 Varsinainen EU-tason korkean tason kokous pidetään 15.- ja 16. kesäkuuta, jolloin Suomen ulkoasiainministeriö ja Euroopan komissio järjestävät yhdessä Euroopan ulkosuhdehallinnon kanssa Kestävä kehitys arktisella alueella ja innovatiiviset lähestymistavat -seminaarin Oulussa. Kyseessä on ensimmäinen Euroopan unionin arktinen sidosryhmäfoorumi.

Oulun konferenssissa Euroopan komissio esittää väliraportin Arktisen alueen kehittämisen painopisteistä EU:ssa. Raportointia varten on kuultu alueen toimijoita. Konferenssin keskeisiä teemoja ovat arktisen alueen ilmaston ja ympäristön haasteet sekä kansainvälinen ja paikallinen yhteistyö kestävän ja innovatiivisen kehityksen edistäjinä. EU:n komission loppuraportti EU:n painopisteistä arktisella alueella on määrä valmistua syksyllä.

Kokoukseen osallistuu useita EU:n komission jäseniä. Ympäristö-, meri- ja kalastusasioista vastaava maltalainen komissaari Karmenu Vella ja Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikka -komission italialainen varapuheenjohtaja Federica Mogherini osallistuvat keskusteluun.

Osana seminaaria järjestetään lisäksi Arktisen sidosryhmäfoorumin korkean tason istunto ja vuotuinen alkuperäiskansojen arktinen keskustelutilaisuus.

 

Lisätiedot medialle, Oulun kaupunki:

Kansainväliset asiat:

Johtaja Piia Rantala-Korhonen, puh. 044 703 1116
Suhdetoimintapäällikkö Anneli Korhonen, puh. 044 703 1125
Yhteyspäällikkö Anne Rännäli-Kontturi, puh. 044 703 1316
Erikoisasiantuntija Outi Rouru, puh. 044 703 1637

 

 

 

Viikon tapahtumien omat internet-sivut:

12.-15.6. EuCNC, European Conference on Networks and Communications, http://www.eucnc.eu/

14.-15.6. Arctic Broadband Summit http://arcticeconomiccouncil.com/

15.-16.6. A sustainable Arctic – innovative approaches . An Intergrated European Union Policy for the Artic, https://scic.ec.europa.eu/fmi/ezreg/MARE-ARCTIC2017/

15.-17.6. European Association of State Territorial Representatives, XXIVth European Days, http://www.eastr-asso.org/content/next-meetings

 

 

Jakolinkki

Kokousasiakirjat