Oulun seudun ympäristötoimi

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta toimii kunnallisena ympäristönsuojelu-, ympäristöterveydenhuolto- ja eläinlääkintäviranomaisena.

Ympäristötoimen toimialueeseen kuuluu seitsemän kuntaa: Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä. Alueella on noin 252 000 asukasta ja alueen kokonaispinta-ala on 7 300 km2. Toimintaa koskeva kuntien välinen sopimus (pdf) vuosille 2021–2024 on hyväksytty kuntien valtuustoissa loppuvuodesta 2020 ja Oulun kaupunginvaltuustossa 05.10.2020 § 74. Toiminnasta määrätään Oulun kaupungin hallintosäännöllä ja jatkodelegoinnilla.

Viranomaistehtäviä hoitaa Oulun seudun ympäristötoimi, joka jakaantuu kolmeen yksikköön ja hallintoon:

Ympäristötoimen tavoitteena on turvata Oulun seudun asukkaille viihtyisä ja terveellinen elinympäristö sekä säilyttää alueen luonnon toimintakyky ja monimuotoisuus.

Kartta ympäristötoimen toimialueesta. Kuvasta käy ilmi, että toimialueeseen kuuluvat Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä.

 

Oulun seudun
ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Henkilökunnan yhteystiedot work https://www.ouka.fi/oulu/paatoksenteko-ja-hallinto/ymparistotoimen-henkilokunta

  Kaupungin vaihde work 08 558 410
  Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
 • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ymparistotoimi