Kansainvälisyyssuunnitelma

MediArt

Media meets Art -projekti

Pateniemen koulu on mukana lukuvuosina 2015-2017 kansainvälisessä Media meets Art -projektissa. Projektissa on mukana myös koulut Itävallasta, Tanskasta, Englannista ja Ranskasta. Tutustu projektin kotisivuihin tästä:

http://www.mediameetart.eu/  

Perämerenkaari ja lähialueen yhteistyö

Pateniemen koulu on tänä lukuvuonna mukana kahdessa eri projektissa.

Venäjän kanssa koulumme tekee lähialueyhteistyötä, missä keskeistä on se, että nimenomaan nuoret ovat aktiivisia toimijoita ja mukana projektin kaikissa vaiheissa suunnittelusta toteutukseen ja arviointiin. Projekti toteutetaan Oulussa yhdessä Laanilan koulun kanssa, lisäksi siihen osallistuvat Kuusamon lukio ja Oivangin nuorisokeskus sekä Nurmeksesta Hyvärilän nuorisokeskus. Karjalan tasavallasta on mukana Sortavalan Nuorisokeskus ja alueen kouluja. Uutena yhteistyökumppanina on Kostamus, jonka kanssa suunnittelemme luonto- ja eräkulttuuritoimintoja.

Toinen projekti on Perämerenkaaren sivistys- ja kulttuuriohjelma. Tämän projektin tarkoituksena on vahvistaa yhteistyötä Perämerenkaaren alueella sekä luoda uusia malleja koulutuksen, kulttuurin, matkailun ja nuorten työllisyyden parantamiseksi. Mukana on kouluja Oulusta ja Luulajasta. Tarkoituksena on verkostoitua ja etsiä hyviä yhteistyön malleja sekä käynnistää yhteistyöhankkeita. Yhtenä teemana on ruotsin kielen opiskelun vahvistaminen. Muita teemoja Perämerenkaaren ohjelmassa ovat luonto, kestävä kehitys, osallisuus, yrittäjyys- ja työelämätaidot sekä kulttuuri.

Muu kehittäminen

Linkki

Päättyneet projektit

Linkki