In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

Pateniemen koulun terveydenhoitaja on Päivi Kinnunen. Vastaanotto on alakoululla ma, ke ja to ja yläkoululla ti ja pe. Puhelin- ja päivystystunti ma-pe 12.00–13.00 puh. 044 703 4619. Kiireellisissä asioissa sekä terveydenhoitajan poissa ollessa yhteydenotto Rajakylän terveysasemalle puh. 08-558 44428.

Alakoululla terveydenhoidon tiloista tehdään koulutiloja syksyn aikana. Remontin ajaksi kouluterveyden hoitaja siirtyy syyskuun puolivälissä yläkoulun tiloihin pitämään myös alakoulun tarkastuksia. Syysloman jälkeen vastaanottotilat palaavat alakoululle B-talon uudistettuun vastaanottotilaan. Kouluterveydenhoitajan kutsusta näette vastaanottopaikan.

Terveystarkastukset tehdään vuosittain. 1., 5. ja 8. luokan oppilailla on myös lääkärintarkastus. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan tarkastuksiin.

Hoitolomaselvityksen alle 10-vuotiaan sairaan lapsen hoitoon voi pyytää terveydenhoitajalta puhelintunnilla. Sairasasioissa lääkäriaika varataan omalta terveysasemalta. Jos koulussa tai koulumatkalla sattuu tapaturma, siitä tulee tehdä ilmoitus joko opettajalle tai terveydenhoitajalle koulun tapaturmavakuutuksen vuoksi.

 

Hammashoito

Peruskoululaisten hammashoito järjestetään Rajakylän hammashoitolassa. Hammashoidon tarkastuskutsut toimitetaan kirjeitse kotiin. Hampaat tarkistetaan kunkin oppilaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Peruuttamattomasta poisjäännistä peritään 33,90 € sakkomaksu yli 15-vuotiailta.