Rehtorin terveiset

Rehtorin tervehdys

Hyvää alkanutta lukuvuotta!

Lukuvuonna 2017-18  Suomi juhlii  itsenäisyyden 100 juhlavuotta. Oulun koulut juhlivat 2.12.  itsenäisyysjuhlaa. Suomi 100 –juhlan suunnittelu ja valmistelut on aloitettu jo tällä viikolla. Viikolla 48 kutsumme teitä huoltajia juhlimaan kanssamme. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Haluamme juhlavuotena  tuoda esille myös osaamistamme ja arkityötämme. Kokoamme sata patelalaista , koulun oppilaiden tekemää tekoa näyttelyksi ala- ja yläkoulujen ilmoitustaululle, kotisivuille ja Pateniemen kirjaston ikkunaan.  Jatkamme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa myös Pateniemen ja sahan historian esille tuontia oppilaiden ja opettajien kanssa.

Oulun kouluissa tämän lukuvuoden teemana on uuden opetussuunnitelman toteuttaminen ja kehittäminen edelleen koko koulussa. Tänä lukuvuonna uuden opetussuunnitelman mukaan opiskelevat 1.-7. luokat. Vanhempainilloissa opettajat avaavat luokan keskeisiä opiskelutavoitteita ja arviointikäytänteitä. Varsinkin 1.-4. luokkien sanallinen arviointi on muuttunut kovasti. Viime keväänä sitä jo harjoiteltiin. Opiskelun tavoitteita ja monipuolisia arviointitapoja pilkotaan pienempiin jaksoihin kaikilla luokka-asteilla. Tarkoituksena on kehittää oppilaiden opiskelutaitoja ja oman oppimisen arviointia.

Hyvinvointi ja turvallisuus on opetussuunnitelman ja Oulun kaupungin tärkeä teema. Meidän koulussa teemaa viedään eteenpäin hyvinvointikyselyjen, toimintapäivien ja oppilaiden osallistamisen avulla. Yhdessä oppilaskunnan, vanhempaintoimikunta Haaveen kanssa viihtyvyyttä ja hyvinvointia  mietitään sekä parannuskeinoja suunnitellaan ja toteutetaan. Tulkaa mukaan toimintaa kehittämään!

Yhteistyötä alueen päiväkotien, koulujen, nuoriso- ja kirjastotoimen kanssa kehitetään Rajakylä-Pateniemi alueen toimijoiden kesken. Tietoa alueen lapsiperheiden palveluista pyritään kokoamaan helpommin saavutettavaksi. Samalla kolmannen sektorin palveluista tiedotetaan myös. Tämän syksyn aikana tästä kuuluu enemmän.

Koulun kotisivut ovat uudistamisen alla. Syyskuun alussa koulut saavat Oulun kaupungin uuden kotisivupohjan käyttöönsä ja pääsemme uudistamaan ja päivittämään jo valmiin materiaalin sivuille. Yksi uudistus on myös Wilmassa, jonka kautta oppilaiden lomapoissaolot anotaan jatkossa. Ohjeet löytyvät tästä tiedotteesta.

 

Hyvää kouluvuotta toivottaen      Matti Kuivamäki, rehtori