In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Rehtorin tervehdys

Hyvää alkanutta lukuvuotta!

Kokoamme jälleen käyttöönne syksyisen lukuvuositiedotteen, joka sisältää tärkeät tiedot koulun toiminnasta yhteystietoineen ja toimintakuvauksineen. Kotisivulla olevista linkeistä löytyy tarkempaa tietoa ja taustamateriaalia.

Uusi opetussuunnitelma astui voimaan tämän lukuvuoden alkaessa. Mediassa on rummutettu peruskoulun vallankumouksesta. Meillä koulu on alkanut rauhallisesti - uuden aloituksen merkeissä.                                                 

Opetussuunnitelma korostaa oppimisen iloa ja oppilaiden omaa aktiivista roolia. Oppilas on aktiivinen oppija ja toimija. Oppilas opettelee asettamaan itselleen tavoitteita ja ratkaisemaan ongelmia itsenäisesti ja yhdessä muiden kanssa. Tätä harjoittelemme edelleen tästä eteenpäin.

Tärkeää ovat sujuvat vuorovaikutustaidot ja yhdessä tekeminen.  Kuitenkin edelleen tarvitaan tavallista, ahkeraa perustyötä ja omien opiskelutaitojen harjoittelua. Kaikella tällä pyritään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Ehkä suurin muutos opetussuunnitelman toteutuksessa tulee näkymään arvioinnissa. Alakoulussa vanha väliarviointi syyslukukauden lopussa tulee muuttumaan arviointikeskusteluksi tammikuussa. Tästä kerromme vanhempainilloissa lisää. Yläkoulussa uuden (syksystä 2017) opetussuunnitelman aine- ja kuntakohtaisia sisältöjä kirjoitetaan käytäntöön lukuvuoden aikana. Myös oppiainerajoja ylittävät aihekokonaisuudet ovat työn alla. Aihekokonaisuuksia on toki kokeiltu jo usean vuoden ajan.

Oppilaiden hyvinvointikyselyt jatkuvat tänäkin lukuvuonna. Jatkamme myös oppilaiden aktiivista osallistamista ja viihtyisyyden lisäämistä. Yläkoulun puolella kokeillaan heti elokuusta alkaen pitkiä liikunnallisia välitunteja. Liikkuva koulu ja Mediart jatkuvat nekin. Tätä kaikkea teemme yhdessä vanhempaintoimikunta Haaveen kanssa. Tulkaahan mukaan!

Syksyn aikana alakoulun entisen hammashoitolan tiloista suunnitellaan ja remontoidaan kolmen luokan (n. 75 oppilasta) tarpeisiin kovasti kaivattuja lisäopetustiloja. Suunnittelu on jo käynnissä ja toteutus alkaa rivakalla aikataululla syyslomaan mennessä. Remontin ajaksi kouluterveyden hoitaja siirtyy syyskuun puolivälissä yläkoulun tiloihin pitämään myös alakoulun tarkastuksia. Syysloman jälkeen vastaanottotilat palaavat alakoululle. Kouluterveydenhoitajan kutsusta näette vastaanottopaikan.

  

Hyvää kouluvuotta toivottaen 

Matti Kuivamäki, rehtori