Etusivu - Pikku-Vesaisen päiväkoti - Oulun kaupunki

Pikku-Vesaisen päiväkoti

  • Postiosoite postal Aittokoskentie 14 91300 Ylikiiminki
  • Puhelin Päiväkodin johtaja Sirpa Sarkkinen cell 044 497 0756
  • Aukioloajat joustavan aukioloajan päiväkoti, tarvittaessa avoinna ma-su klo 5.00 – 22.00
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiin
 

Pikku-Vesaisen päiväkoti

Ajankohtaista päivähoidossa!

Yhteystiedot

Pikku-Vesaisen päiväkoti

Aittokoskentie 14
91300 Ylikiiminki
p. 044 497 0613

Päiväkodin johtaja

Sirpa Sarkkinen
p. 044 497 0756
sirpa.a.sarkkinen@ouka.fi

Varajohtaja

Ulla Metsänheimo
p. 050 562 4688
ulla.metsanheimo@ouka.fi

Varhaiserityisopettaja

Anneli Lehtikangas
p. 044 703 5309
anneli.lehtikangas@ouka.fi

Päiväkotimme

Pikku-Vesaisen päiväkoti on valmistunut vuonna 2005 ja sijaitsee Pekka-Vesaisen patsaan vieressä Ylikiimingissä. Päiväkotimme on jatketun aukiolon yksikkö, joka on avoinna lasten hoidontarpeen mukaan tarvittaessa myös viikonloppuisin. Talossamme vilistää noin parikymmentä 1–5-vuotiasta lasta.

Päiväkotimme tilat ovat monipuoliset niin sisällä kuin ulkonakin. Sisällä leikki- ja oleskelutilojamme ovat Paja, Pirtti, kotileikkihuone, pukuhuone, nukkari sekä sali. Ulkona meillä on käytössämme kaksi pihaa. Etupihallamme on hämähäkkikiikku, hiekkalaatikko sekä leikkimökki. Takapihaltamme löytyy iso hiekkakenttä esimerkiksi pallopelejä varten, leikkimökki, kiipeilyteline, liukumäki, keinuja ja hiekkalaatikko. Löytyypä pihastamme jopa marjapensaitakin pieniä herkutteluhetkiä varten.


Lähiympäristömme mahdollistaa monenlaista tekemistä. Noin 1,5 kilometrin päässä sijaitsevalla Vesalan monitoimitalolla käymme katsomassa yhteisiä tapahtumia sekä talvisin luistelemassa. Viikoittain käymme retkillä lähimetsässä ja talvisin hiihdämme viereisellä pellolla. Kiiminkijoki virtaa kävelymatkan päässä, jonne myös teemme retkiä ympäri vuoden. Retkikohteinamme ovat olleet myös päiväkodin läheisyydessä sijaitsevat leikkikentät.

Toiminta-ajatus

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Lähiluonto ja retket

Retkeilemme lähimetsässä säännöllisesti kerran viikossa ympäri vuoden säällä kuin säällä. Metsäretkillä lapset oppivat viihtymään luonnossa omien kokemusten, elämysten ja aistien kautta. Luonto tarjoaa erinomaiset edellytykset lapsen ominaisille tavoille tutkia,  leikkiä,  kehittää luovuutta ja monipuolisia liikuntataitoja. Luonnon epätasainen maapohja, kiipeilypuut sekä kivet tarjoavat haasteita huomaamatta ja enemmän kuin päällystetty asfalttipiha. Vuodenaikojen vaihtelua seurataan luonnossa leikkien, laulujen ja satujen ja satuhahmojen kautta.

Vihreä Lippu

Syksyllä 2011 aloitimme Vihreä lippu -kestävän kehityksen ohjelman. Ohjelmassa yhdistyvät ympäristökuormituksen vähentäminen, kestävän kehityksen kasvatus ja lasten ja perheiden osallisuus. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco Schools -ohjelmaa. Kaikessa toiminnassamme pyrimme huomioimaan luontoa ja ympäristöä, tuottamaan jätteitä mahdollisimman vähän, lajittelemaan niitä ja kunnioittamaan luontoa ja yhteistä ympäristöämme ja omaksumalla kestävän kehityksen periaatteet osaksi arkipäivän toimintaa itse tekemällä ja pohtimalla. Vihreässä lipussa yhdistyvät kestävän kehityksen ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen sekä taloudellinen näkökulma. Ensimmäisen Vihreän lipun olemme saaneet toukokuussa 2012. Kestävän tason kriteerit täytimme keväällä 2014.

http://vihrealippu.fi/

Ryhmät

Päiväkodissamme toimii sisarusryhmä. Lapset jaetaan iänmukaisiin  pienryhmiin. Päiväkotimme henkilökuntaan kuuluu yksi lastentarhanopettaja, 3 lastenhoitajaa sekä Serviisin moniosaaja.

Sijainti kartalla: Pikku-Vesaisen päiväkoti

TietoEdu

Sähköinen asiointikanava lapsen hoitoaikavarausten tekemiseen ja lomien ja poissaolojen ilmoittamiseen

TietoEdu -ohje huoltajille (pdf)
TietoEdu - english version (pdf)

Varhaiskasvatuksen sovellustuki arkisin
klo 9.00 - 12.00

p. 050 522 6261
sovellustuki.vaka(at)ouka.fi

Verkkoasioinnin sivuilla voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

Tutustu ruokalistaamme tästä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset