Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Henry & Friends 1980 - 81

Henry Ojutkangas: laulu, kitara, huuliharppu
Jouni Meriläinen: basso
Ari Mustonen: rummut
Reijo Kostilainen: kitara

Aina bluesista kiinnostunut Henry Ojutkangas yllätti monet vuonna 1980 tekemällä LP:n itsensä blueslegenda Champion Jack Dupreen kanssa. Mukana produktiossa soittivat entiset Ramblers-muusikot, mutta heillä ei ollut muiden kiinnitystensä takia mahdollisuutta jatkaa pitemmälle. Uusi Henryn ympärille koottu bluesia soittava kaveripiiriyhtye aloitti vuonna 1980. Aluksi rummuissa oli Raimo Raappana, jonka kanssa Henry ja Reijo olivat soittaneet pari vuotta aikaisemmin Timjam-yhtyeessä. Yhtye esiintyi mm Järvenpään Puistobluesissa 5.7.1980. Muut keikat rajoittuivat Ouluun ja lähiympäristöön.

Yhtyeen toiminta loppui Ojutkankaan muutettua pois Oulusta. Seuraavina vuosina Ojutkangas vaikutti Helsingissä ja Tampereella. Hän perusti yhtyeen Henry O Band, jossa soittivat Dave Lindholm, entinen Timjam- ja Express-rumpali Rape Raappana, basisti Pentti Hänninen ja fonisti Vesa Hyrskykari. Yhtyeen ainoaksi levytykseksi jäi single All night long vuonna 1983 (Johanna, JHNS555).

Ojutkangas esiintyi myös duona Pepe Ahlqvistin kanssa sekä Oiling Boiling Bandin kitaristi-laulajana. 1980-luvun lopulla hän oli solistina Hot Club Triossa, joka soitti akustista swingiä. H&F:n jäsenistä Ari Mustonen on sittemmin tehnyt pitkän uran Express-yhtyeessä.

Henry & Friends koottiin pitkän tauon jälkeen keikalle Oulu Pop Historyyn tammikuussa 2007.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Henry Ojutkankaan kotisivu
Heikki Mattila: Bluesin paluu. Soundi 2/1980, s. 16. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku