Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Jorma Styng

[Kuva: Jorma Styng]

Kuva: Jorma Styngin arkisto.


Jorma Styng tiesi jo lapsena, että musiikista tulee hänen elämänuransa. Hän aloitti varhain kitaraopinnot ja tähtäsi konserttikitaristiksi. Esiintyvän taiteilijan roolin rinnalle rakentui musiikkipedagogin ammatti.

Styng pyrki opinnoissaan alitajuisesti sävellystyön pariin. Säveltäminen on hänelle merkittävä itseilmaisun tapa, nautinnon ja virkistyksen lähde. 

Auditiivis–visuaaliseksi persoonaksi itseään luonnehtiva Styng on toteuttanut luovuuttaan myös maalauksen ja kuvanveiston kautta sekä kirjoittamalla. Hän vierastaa musiikin- ja taiteenlajien jyrkkää kategorisointia. "Luova ihminen" on parempi määritelmä hänestä kuin kitaristi, säveltäjä tai kuvataiteilija.

Jorma Styng syntyi Nurmeksessa 1958. Hän on keskimmäinen Tykkyläisen veljeksistä. Nimen Styng hän otti käyttöön vuonna 1991. Hänen veljensä Kari Tykkyläinen tunnetaan kuvanveistäjänä.

Styng kasvoi ja kävi koulunsa Oulussa. Vaikka hän on välillä asunut vuosia muualla, hän on aina tuntenut itsensä vahvasti oululaiseksi. Vuodesta 2000 hän työskenteli päätoimisena kitaransoiton opettajana Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen jaoksessa ja myös Oulun seudun ammattikorkeakoulussa, kunnes vuonna 2019 jäi pois opettajan tehtävistä ja on tällä hetkellä eläkkeellä.

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku