Pohjoista kirjallisuutta
Nuottikirjasto
Naxos
Naxos Music Library Jazz
Musiikkikirjastot

Juha Kaunis 1979-1992

Kemi

Sukupuu: Juha Kaunis ja Pelkkää Nollaa ► Juha Kaunis

Juha Pitkänen: laulu
Erkki Tuormaa: koskettimet
Tapio Turpeinen: kitara
Jussi Alikoski: basso
Mark Dziadulewicz: rummut

Juha Kaunis ja Pelkkää Nollaa -yhtyeen julkinen ensiesiintyminen tapahtui Meripuiston ulkolavalla Kemin bändimestaruuskilpailuissa 8.7.1979 . Alkuperäisessä bändissä soittivat Erkki Kari rummut, Puntti Valtonen kitara, Jari Nieminen kitara, Ahti Kortelainen basso ja Juha Pitkänen äänet ja urheilu. Yhtyeen musiikki oli laulaja Pitkäsen käsialaa, suomenkielistä huumoripitoista rockia.

Maaliskuussa 1980 Juha Kaunis ja Pelkkää Nollaa eteni rockin SM-kisoissa sarjassa Rovaniemen aluekarsinnan ja Oulun välikarsinnan kautta loppukilpailuun. Yhtye sijoittui uuden aallon sarjassa kolmanneksi - voiton tunnetusti vei Hassisen kone. Vaikka bändin musiikki ei ollut uutta aaltoa, Pitkäsen yritteliään hätkähdyttävä lavaesiintyminen oli punk-henkistä. Pitkänhuiskea solisti vaelsi yleisön seassa, repi verkkopaitansa ja kaatoi purkin maitoa päähänsä.

Kun pronssisija ei tuonut lisää keikkoja eikä muutakaan hyvää, alkuperäisen koonpanon taitavat soittajat lähtivät vähitellen omille teilleen ammattilaisiksi: Jari "Heinä" Nieminen tanssikeikoille ja television livebändeihin, Valtonen Juice Leskinen Slamiin ja sittemmin näyttelijäksi. Ahti Kortelainen muistetaan Tico Tico -studion äänittäjä-tuottajana. Erkki Kari vaikutti mm. Nicepappi-yhtyeessä.

Lähteneiden tilalle tulivat mm. Tepa Lukkarinen ja Eki Tuormaa. Vuoteen 1982 mennessä yhtyeen kokoonpano oli oululaistunut ja nimi lyhentynyt muotoon Juha Kaunis. Rumpaliksi oli tullut britti Mark D., taitava jalkapalloilija OTP:n riveistä. Yhtye julkaisi vuonna 1989 ainoaksi jääneen singlensä Puhelinkoppi / Hali hali hei (KANES145). Viimeiset keikat bändi teki loppuvuodesta 1992 Oulun suunnassa.

Lähteet:

Hannu Karjalainen: Oulu Pop History
Jarno Mällinen: Kun Hassisen kone voitti. Kaleva 28.1.2008. 

OUTI-verkkokirjasto 

OUTI-verkkokirjasto

– lainat ja haku