In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Lisää sivun otsikko Lisää sivun otsikko

Siirtymä- ja nivelvaiheet

 

Siirtyminen alakoulusta yläkouluun 

Yhtenäisperuskoulussa siirtyminen alakoulusta yläkouluun ei ole niin suuri muutos kuin perinteisissä kouluissa, joissa koulurakennuskin vaihtuu. Seitsemännelle luokalle siirtyvät pääsääntöisesti Ritaharjun koulun omat kuudesluokkalaiset. 

Loppukeväästä kuudennella luokalla oleville oppilaille ja heidän vanhemmilleen järjestetään Seiskalle-ilta yhdessä poliisin ja nuorisotoimen kanssa. Koulussamme järjestetään myös tutustumispäivä uusille oppilaille. Toukokuun aikana, kun luokanvalvojat ovat selvinneet, pidetään siirtokeskustelut, joihin osallistuvat  kuudennen luokan luokanopettaja, erityisopettaja ja tuleva luokanvalvoja. Keskustelussa siirretään opetuksen kannalta välttämätön tieto.  

Jatko-opintoihin  hakeutuminen 

Jatko-opintoihin siirtymistä tukee opinto-ohjaaja. Yhdeksännen luokan oppilaat hakevat yhteishaussa jatko-opintoihin toiselle asteelle eli lukioon tai ammatilliseen oppilaitokseen. Yhteishaku toteutetaan sähköisen järjestelmän kautta helmi-maaliskuussa. Jos oppilas ei saa opiskelupaikkaa kevään yhteishaussa, hän osallistuu heinäkuussa täydennyshakuun. 

Huoltajat saavat  tietoa päättövaiheen ohjauksesta ja jatko-opintoihin hakeutumisesta  vanhempainillassa sekä koteihin lähetettävien tiedotteiden, blogien ja  www-sivujen kautta.  Yhteishaun sähköisestä hausta otetaan tulostus, jonka  vanhemmat allekirjoituksellaan kuittaavat nähdyksi.