Ajankohtaista

< Takaisin

Erja Kärkkäisen Maalauksia Galleria Oskari Jauhiaisessa

Erja Kärkkäisen Maalauksia

 

Kuvataiteilija, teatteriohjaaja Erja Kärkkäisen Maalauksia-näyttely on esillä 4.8. – 4.9.2020 Galleria Oskari Jauhiaisessa. Galleria sijaitsee kirjaston yhteydessä Syke-talossa.

 

Kärkkäinen on kotoisin Itä-Lapista tunturien ja isojen vesistöjen ääreltä kaamoksen ja keskiyön auringon keskeltä. Etelä-Suomessa vietettyjen opiskeluvuosien jälkeen hän palasi juurilleen Lappiin, jossa on tehnyt pitkän työuran vuorovaikutuskouluttajana ja teatteriohjaajana ja opettajana.  2010-luvulla hän toteutti toisen taiteellisen haaveensa, ja alkoi opiskella kuvataiteita Lapin yliopistossa. Anssi Hanhelan ja teatterityönsä kutsuma hän muutti vuonna 2016 Ouluun, jossa nykyisin asuu ja työskentelee kuvataiteilijana ja teatteriohjaajana.

 

Kärkkäisen teoksissa näkyy pohjoisen värit ja luonnon tarjoamat yksityiskohdat, jotka usein jäävät luontoreissaajalta näkemättä. Kärkkäinen ei suojaan maalaa näkemäänsä, vaan ennemminkin luontokokemuksen herättämiä omia tunnekokemuksia. Palautteiden mukaan hänen teoksensa nähdään eri tavoin. Ne synnyttävät monenlaisia mielleyhtymiä katsojien mielissä, joka on aina taitelijan mieltä kohottavaa. Teoksien abstraktivisuudesta huolimatta jotkut näkevät niissä tuttuja maisemakuvauksia ja toisaalla jotkut käyvät niiden äärellä värikylvyssä etsimässä valoa ja vitamiineja.

 

Kärkkäinen valitsee tekotapansa, materiaalinsa ja tyylinsä siten, että ne palvelevat parhaiten kulloistakin teemaa. Uusimmat työnsä hän on tehnyt maalaamalla, mutta hänen tuotannossa on paljon myös sekatekniikkatöitä. Maalauksia -näyttelyn työt ovat akryylimaalauksia.

 

Kärkkäinen on   Oulun taiteilijaseuran ja Taidemaalariliiton jäsen. Hän on pitänyt useita näyttelyitä yksin ja yhdessä kuvataiteilija Anssi Hanhelan kanssa eri puolilla Suomea ja ulkomailla.

Jakolinkki