Ajankohtaista

< Takaisin

Kirjastopalvelujen rajoitusten vaiheittainen purkaminen

Hallitus linjasi neuvottelussaan 3.–4. toukokuuta toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Oulun kaupunginkirjasto tiedottaa lähiaikoina mitä tämä linjaus käytännössä tarkoittaa Oulun kaupunginkirjaston palveluja ajatellen, ja miten rajoitusten purun mahdollistamat palvelut toteutetaan.

Kirjastopalvelujen kohdalla päätettiin seuraavaa:

Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi.
Seuraavat julkiset sisätilat avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain: valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla.

Oulun pääkirjaston sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastojen palautusluukut ovat olleet avoinna 27.4. lähtien, eli aineistoa voi palauttaa niin halutessaan. Kiire ei kuitenkaan ole palauttaa, sillä laina-ajat ovat edelleen kesäkuulle saakka.

Jakolinkki