Kouluterveydenhuolto

Talvikankaan koululla toimivat kouluterveydenhoitajina Teija Laakso ja Kaarina Haapalainen.
 
Terveydenhoitaja Teija Laakso on koululla päivittäin (poikkeuksia voi joskus olla). Teija vastaa pääosin 3.-9.- luokkalaisten kouluterveydenhuollosta.
 
Terveydenhoitaja Kaarina Haapalainen puolestaan vastaa pääosin 1.-2.- luokkalaisten koululaisten kouluterveydenhuollosta ja hän on Talvikankaan koululla torstaisin.
 
Terveydenhoitajan tavoittaa jättämällä yhteydenottopyyntöä tekstiviestillä tai soittamalla puhelinajalla klo 12 - 12.30. Wilman kautta voi myös näppärästi hoitaa asioita. (Huomioittehan kuitenkin, että kiireellisiä asioita ei kannata hoitaa Wilman kautta).
 
Sairauden hoitoon liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla. Mikäli lapsellanne on jokin sairaus tai jatkuva lääkitys, ilmoittakaa siitä ensisijaisesti lapsen opettajalle. Tarvittaessa tehdään oppilaalle lääkehoitosuunnitelma, jossa sovitaan hoidon toteuttamisesta koulupäivän aikana.
 
Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa omalla terveysasemalla tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Vanhempiin ollaan aina tapaturmien sattuessa yhteydessä mahdollisimman pian.
 
Hoitolomaselvitykset saa kouluterveydenhoitajalta alle 10- vuotiaan lapsen sairastuessa. Yhteydenotot hoitolomaselvityksissä tehdään puhelimitse (selvityksiä ei voida kirjoittaa jälkikäteen). Jos jostain syystä ette saa yhteyttä kouluhoitajiin puhelinajalla, voitte tarvittaessa soittaa neuvolan keskitettyyn ajanvaraukseen hoitolomaselvityksistä.
 
Allergia-asiat: Jos lapsellanne on jokin ruoka-aineallergia, teettehän ilmoituksen opettajalle asiasta. Terveydenhoitajalta ei tarvitse erikseen allergiasta todistusta. Jos kuitenkin allergia-asioista on jotain kysyttävää, terveydenhoitajat neuvovat mielellään.
 
Infoa koululaisten terveystarkastuksista:
 
·        Koululaisilla on vuosittain terveystarkastus
 
·        1.lk, 5.lk ja 8.lk koulussa on laajat terveystarkastukset, jotka pitävät sisällään sekä terveydenhoitajan että lääkärin käynnin. Toivoisimme, että vanhemmat olisivat mukana näissä tarkastuksissa. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on myös osa laajaa terveystarkastusta. Tarkastuksista tulee kotiin infoa tarkemmin lukuvuoden aikana.
 
·        Vanhemmat ovat tervetulleita tarkastuksiin kaikilla luokilla. Jos haluatte osallistua lapsenne terveystarkastukseen, otattehan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan, niin voimme sopia yhteistä aikaa. Muutoin lapset käyvät välitarkastuksissa yksin lukuvuoden aikana.
 
Yhteistyöterveisin:
Terveydenhoitajat Teija ja Kaarina
Teija p. 050 594 2345
Kaarina p. 044 703 4612
 

Kouluterveydenhoitajana Talvikankaan koululla toimivat terveydenhoitajat Teija Laakso ja Kaarina Haapalainen.

Terveydenhoitaja on koululla tavoitettavissa päivittäin.

Terveydenhoitajan tavoittaa jättämällä yhteydenottopyyntöä tekstiviestillä p. 050 5942345 (Teija Laakso), 
p. 044 703 4612 (Kaarina Haapalainen) tai soittamalla puhelinajalla klo 12-12.30 sekä Wilman kautta voi myös näppärästi hoitaa asioita (huomiothan, että akuutteja asioita ei kannata laittaa Wilman kautta).