Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Talvikankaan uusi koulu aloitti toimintansa 9.1.2017. Kouluun siirtyivät koko entisen Korvensuoran koulun oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta. Pitkään pohdittuja suunnitelmia lähdettiin toteuttamaan positiivisin mielin. Nyt, elokuussa 10.8.2017 , siirtyivät myös 7-9- luokkalaiset opettajineen Talvikankaan uuteen kouluun.

Koulullamme kokonaisuus koostuu kahdesta rakennuksesta; toinen on Talvikankaan monitoimitalo (Tuiskutie10) ja toinen, uusi koulurakennus (Tuiskutie 11). Oppilaita on tällä hetkellä yhteensä 727 ja henkilökuntaa yli 60.

Sana uusi ei merkitse meille vain uutta rakennusta, vaan siihen liittyy uusi opetussuunnitelma, uusia oppilaita, uusi henkilökunta, uusi toimintakulttuuri, avoin oppimisympäristö ja uusi henki – Talvikankaan henki.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, riippuu siitä, miten tulkitsemme ja toteutamme tuota uusi-sanaa. Mitä yhteistyömuotoja löydämme eri toimijoiden kanssa? Mitä uusia ideoita saamme ja pääsemme toteuttamaan? Kuinka laajasti sana suuntaa katsettamme tulevaisuuteen?

Kiitos kaikille mukavasta palautteesta, jota olemme jo nyt saaneet! Positiivisuus kasvattaa itsetuntoamme ja sitä kautta hyvinvointiamme koko kouluyhteisössä.

Yhdessä tekemisen kulttuuriin kannustaa myös Suomen valtioneuvosto sanoin:

”Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, joka näkyy koko vuoden koko Suomessa ja myös Suomen rajojen ulkopuolella. Juhlavuoden teema on yhdessä. Sen mukaisesti vuotta rakennetaan ja vietetään suomalaisten ja Suomen ystävien yhteistyönä.”

Hyvää alkanutta lukuvuotta kaikille!

Markku Veteläinen