Teknologiakylän päiväkoti

  • Postiosoite postal Kaitoväylä 8 90570 Oulu
  • Puhelin Päiväkodin johtaja Helena Hautala cell 040 703 6459
  • Aukioloajat 7.00–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Teknologiakylän päiväkoti

Kaitoväylä 8
90570 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot

  • Nuuskamuikkuset p. 044 703 5358
  • Mymmelit p. 044 703 5349
  • Hattivatit p. 044 703 5350

Päiväkodin johtaja

Helena Hautala
p. 040 703 6459
helena.hautala@ouka.fi

Varajohtaja

Kirsi Jutila 
p. 040 595 0466
kirsi.jutila@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Tarja Rosendahl
p. 050 438 1314
tarja.rosendahl@ouka.fi

Ryhmät

Nuuskamuikkuset

Me Nuuskamuikkuset olemme päiväkotimme vanhimpia lapsia 5–6-vuotiaita ja meitä on 24. Kanssamme touhuilevat  varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Esiopetus järjestetään meidän ryhmässä esikouluikäisille lapsille.

Aamupäivisin toimimme kolmessa ryhmässä erilaisten projektien parissa. Käytössämme on myös sali, verstashuone ja tietokone. Ulkoilemme vasta lounaan jälkeen ja harrastamme paljon retkeilyä lähimetsään ja ympäristöön. Välipalan jälkeen levähdämme ja kuuntelemme satua. Hauskuus, yhdessäolo ja uusien asioiden oppiminen tekevät päivästämme kiinnostavan ja innolla odotamme seuraavaa päiväkotipäivää ja sen tuomia haasteita.

Mymmelit

Meillä on lapsia 24, 3–4-vuotiasta iloista tyttöä ja poikaa sekä henkilökuntana varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Tutustumme väreihin, numeroihin ja kirjaimiin. Luemme päivittäin satuja ja kuvakirjoja, loruttelemme ja tykkäämme pöytäteatterista. Pidämme ulkoilusta ja retkistä niin lähiympäristöön kuin kauemmaksikin. Touhuamme eri projektien parissa askarrellen ja laulaen innokkaina. Hyväntuulinen ja reipas lapsi on meidän ilomme ja toivomme, että naurua ja riemua riittää kotiin saakka, missä touhut jatkuvat.

Hattivatit

Olemme pieniä Hattivatteja ja meitä hyörii täällä 12 alle 3-vuotiasta lasta. Toimimme kolmessa pienryhmässä. Päivän mittaan leikimme monet eri leikit niin sisällä kuin ulkonakin. Lähiympäristöön tutustumme monien pienten retkien muodossa. Kerran viikossa käymme Metsämyttysretkellä. Makoisat ruoat maistuvat hyvin ja sen päälle on mukava köllähtää omaan sänkyyn nukkumaan. Toiminnassamme pyrimme rauhallisuuteen, kodinomaisuuteen ja turvalliseen yhdessäoloon. Henkilökuntana meillä on varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Esiopetusryhmät

Nuuskamuikkuset

Me Nuuskamuikkuset olemme päiväkotimme vanhimpia lapsia 5–6-vuotiaita ja meitä on 24. Kanssamme touhuilevat varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Esiopetus järjestetään meidän ryhmässä esikouluikäisille lapsille.
Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Aamupäivisin toimimme kolmessa ryhmässä erilaisten projektien parissa. Käytössämme on myös sali, verstashuone ja tietokone. Ulkoilemme vasta lounaan jälkeen ja harrastamme paljon retkeilyä lähimetsään ja ympäristöön. Välipalan jälkeen levähdämme ja kuuntelemme satua. Hauskuus, yhdessäolo ja uusien asioiden oppiminen tekevät päivästämme kiinnostavan ja innolla odotamme seuraavaa päiväkotipäivää ja sen tuomia haasteita.

Päiväkotimme

Teknologiakylän päiväkoti sijaitsee Linnanmaan suuralueella, Teknologiakylän ja Oulun yliopiston keskellä noin 6 km keskustasta. Päiväkodissamme on 60 hoitopaikkaa.

Päiväkotimme on valmistunut vuonna 1990. Päiväkodissamme on valoisa ja avara sali, kotileikkihuone, verstashuone  ja pieniä leikkitiloja, joissa lasten keskinäiset leikit mahdollistuvat. Ryhmätilat ovat todella viihtyisät ja valoisat ja jokaisen osaston ikkunasta on näkymä läheiseen seikkailumetsään.


"On meillä hauska paikka,
 täällä metsän keskellä.
 Yhdessä aina Viihdymme,
 kuin Muumitalossa.

 On Hattivatit, Mymmelit ja Nuuskamuikkuset.
 Sä tervetullut olet
 hauskaan seuraamme."

Teknologiakylän lähellä on hyviä palveluja esimerkiksi Linnanmaan jäähalli. Kuivasjärvi sijaitsee kävelymatkan päässä ja lähellä ovat kasvitieteellinen puutarha sekä eläinmuseo.

Pihamme on uusittu vuonna 2006 Eu-direktiivien mukaiseksi ja välineistöltään turvalliseksi.

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

 

Teknologiakylän päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Kestävä kehitys ja luonto

Olemme kuuluneet Oulun kaupungin kestävän kehityksen pilottipäiväkoteihin vuodesta 1997. Kaikessa toiminnassamme "vihreänä lankana" on luonto- ja ympäristökasvatus sekä kestävä kehitys. Päiväkotimme on Vihreä lippu -päiväkoti ja olemme saavuttaneet kestävän tason.

Kierrätämme ja lajittelemme jätteitä lasten kanssa, keräämme materiaalia luonnosta ja uusiokäytämme esim. tyhjiä maitopurkkeja askartelussa. Tänä päivänä lajittelemme paperit, pahvit, kotelopakkaukset, biojätteen, muovin, lasin ja metallin jokaisessa lapsiryhmässä ja keittiössä.

Lähimetsä

Lähimetsä on meille tärkeä kasvualusta.  Majojen rakentelu ja luonnonmateriaaleilla leikkiminen suo lapsille mahdollisuuden nauttia "seikkailumetsästä". Teemme myös runsaasti retkiä lähiympäristöön. Metsämörri opettaa lapsia kunnioittamaan luontoa. Leikin ja liikunnallisten tehtävien myötä lapsen luontotietous kehittyy.

Vastuuaikuinen

Jokaisella lapsella on oma nimetty oma vastuuaikuinen. Vastuuaikuisella on useampi "oma hoitolapsi" jonka hoivaan ja kasvatukseen hän paneutuu tarkemmin ja luo lapsille turvalliset olosuhteet touhuiluun.

Vastuuaikuinen tutustuu uuteen lapseen ja perheeseen, lapsen tapoihin ja tottumuksiin, sekä lapselle ja perheelle tärkeisiin asioihin. Hyvä ja luottamuksellinen hoitosuhde ja toimiva kasvatuskumppanuus on meille arvokas asia.

Kulttuurielämykset

Haluamme tarjota lapsille ja vanhemmille runsaasti elämyksiä esiintyvien taiteilijoiden, nukketeatterin, musiikin, konserttien ja yhteisten juhlien avulla.

  

Teknolaulu

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Täällä poskia voidellaan
hyvin lapsia hoidellaan.
Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Hyvin toimii johtelu,
tavoite hyvä kohtelu.
Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Jätteet ei jää nurkkihin
kaikki pannaan purkkihin.
Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.

Sijainti kartalla: Teknologiakylän päiväkoti kartalla

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

 Kuva toimii linkkinä Vihreä lippu -toiminnan julkisille nettisivuille.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset