In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus


Kestävä kehitys ja luonto

Olemme kuuluneet Oulun kaupungin kestävän kehityksen pilottipäiväkoteihin vuodesta 1997. Kaikessa toiminnassamme "vihreänä lankana" on luonto- ja ympäristökasvatus sekä kestävä kehitys. Päiväkotimme on Vihreä lippu -päiväkoti ja olemme saavuttaneet kestävän tason.

Kierrätämme ja lajittelemme jätteitä lasten kanssa, keräämme materiaalia luonnosta ja uusiokäytämme esim. tyhjiä maitopurkkeja askartelussa.

Tänä päivänä lajittelemme paperit, pahvit, kotelopakkaukset, biojätteen, muovin, lasin ja metallin jokaisessa lapsiryhmässä ja keittiössä.

Jätteiden lajittelua

Lähimetsä

Lähimetsä on meille tärkeä kasvualusta.  Majojen rakentelu ja luonnonmateriaaleilla leikkiminen suo lapsille mahdollisuuden nauttia "seikkailumetsästä". Teemme myös runsaasti retkiä lähiympäristöön. Metsämörri opettaa lapsia kunnioittamaan luontoa. Leikin ja liikunnallisten tehtävien myötä lapsen luontotietous kehittyy.

Metsäleikkejä

Vastuuaikuinen

Jokaisella lapsella on oma nimetty oma vastuuaikuinen. Vastuuaikuisella on useampi "oma hoitolapsi" jonka hoivaan ja kasvatukseen hän paneutuu tarkemmin ja luo lapsille turvalliset olosuhteet touhuiluun.

Vastuuaikuinen tutustuu uuteen lapseen ja perheeseen, lapsen tapoihin ja tottumuksiin, sekä lapselle ja perheelle tärkeisiin asioihin. Hyvä ja luottamuksellinen hoitosuhde ja toimiva kasvatuskumppanuus on meille arvokas asia.

Kulttuurielämykset

Haluamme tarjota lapsille ja vanhemmille runsaasti elämyksiä esiintyvien taiteilijoiden, nukketeatterin, musiikin, konserttien ja yhteisten juhlien avulla.

Meidän pihapuu
Teknolaulu:

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Täällä poskia voidellaan
hyvin lapsia hoidellaan

Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Hyvin toimii johtelu,
tavoite hyvä kohtelu
Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.Nyt leikitään

Hei Tekno, Tekno-päiväkoti
meidän paikka on.
Jätteet ei jää nurkkihin
kaikki pannaan purkkihin
Vihreä lippu katolla leijaa
se on teknologiaa.