Ajankohtaista

< Takaisin

Niemenrannan koulun laajennus toi lisätilaa ahtaaksi käyneeseen kouluun

Niemenrannan kouluun Oulunsalossa on valmistunut elokuussa laajennusosa. Niemenrannan vanhan osan tilat oli mitoitettu noin 280 oppilaalle. Asuinalueelle on rakennettu viime vuosina paljon uusia taloja, joten oppilasmäärän kasvun vuoksi koulua tuli laajentaa.

Osa Niemenrannan oppilaista on opiskellut tilojen puutteen vuoksi väistötiloissa Kirkonkylän koululla sekä Patamäen koululla. Nyt valmistunut laajennus helpottaa pääkoulun tilojen ahtautta ja mahdollistaa oppilasmäärän kasvun myös tulevaisuudessa.

Niemenrantatalon yhteyteen rakennettiin kaksikerroksinen uudislaajennus, jonka laajuus on 1722 bruttoneliömetriä. Lisäksi laajennuksen yhteydessä tehtiin tilamuutoksia nykyiseen kouluun sekä laajennettiin piha-aluetta leikkivälineineen. Samalla rakennettiin uusi hiekkatekonurmikenttä ja katoksia piha-alueelle.

Koululle saatiin nykyaikaiset ja riittävät tilat

”Uudet tilat ovat helpottaneet valtavan paljon koulun arkea. Niemenrannan yksikössä monen vuoden ahtaus on nyt helpottanut, ja tiloja riittää hyvin ryhmätöihin, palavereihin ja sellaiseen opiskeluun, jota nykykoulu tarvitsee. On aivan mahtavaa, että meillä on nyt kunnolliset tilat musiikin, kuvataiteen, kotitalouden ja kielten opiskeluun sekä tarpeeksi iso teknisten töiden tila”, rehtori Elisa Perämäki kertoo.

Laajennusta rakennettiin vanhan koulun kylkeen, ja koulutyö jatkui samanaikaisesti vanhassa osassa. ”Työmaa-alue saatiin rajattua hyvin erilleen muusta koulun alueesta. Isoin haaste oli se, että osa tiloista ja urheilukenttä olivat pois käytöstä jonkin aikaa. Melua tuli jonkin verran, mutta ei häiritsevän paljon”, Perämäki sanoo.

Hankkeen kokonaisurakoitsijana toimi Lujatalo Oy, ja sen kokonaiskustannus on noin 5,4 miljoonaa euroa. Koululla vietetään avointen ovien päivää lauantaina joulukuun 11. päivänä.

 

Jakolinkki