Asioi verkossa

Näille sivuille on koottu Oulun kaupungin sähköisiä asiointipalveluja. Palvelut on luokiteltu aihealueittain.

Asuminen ja ympäristö

Varhaiskasvatus ja koulutus

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Työ ja yrittäminen

Vapaa-aika

Kaupunki ja hallinto

 

Sähköiset palvelut aakkosjärjestyksessä

Verkkoasiointipalvelujen aakkoshakemisto

Asioi verkossa

Ajankohtaista

< Takaisin

Terveys- ja sosiaaliasioita voi hoitaa netin kautta

Oululainen voi hoitaa sosiaali- ja terveysasioitaan netissä Oulun Omahoitopalvelun kautta. Asiointi on maksutonta, nopeaa ja vaivatonta, sekä ajasta ja paikasta riippumatonta.

Tervetuloa tutustumaan: www.oulunomahoito.fi
 
Uusi eReseptisi helposti

Palvelun kautta voi lähettää eReseptin uusimispyynnön terveysasemalle. Asiakas saa vastauksen pyyntöön 8 työpäivän sisällä. Lue lisää eReseptistä.

Kysy ammattilaisilta ja varaa aikoja
Palvelun kautta on helppoa lähettää kysymyksiä esimerkiksi neuvolaan lapsen terveyteen liittyvissä asioissa. Kysymyksiä voi lähettää myös terveysasemille, hammashoitoloihin, liikuntaneuvontaan, sosiaaliasiamiehelle, lastenvalvojille sekä vammaispalveluihin.
 
Ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille tarjotaan terveysneuvontaa. Opiskelijat voivat kysyä esimerkiksi opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen tai elintapoihin liittyviä asioita. Kysymykset ohjautuvat opiskelijoiden terveysasemalle.
 
Kaikkiin viesteihin vastataan kolmen arkipäivän aikana.
 
Palvelun kautta voi varata aikoja laboratorioihin, hammas- ja suusairauksien röntgeniin, liikuntaneuvontaan sekä neuvoloihin lapsen vuosittaisiin tarkastuksiin. Laboratoriokokeiden jälkeen tulokset on vaivatonta lukea palvelusta ja niistä voi halutessa kysyä lisätietoja.

Toimeentulotuelle jatkoa
Omahoitopalvelun kautta voi hakea jatkoa toimeentulotuelle. Jatkohakemuksen teko edellyttää, että asiakkaalle on aiemmin myönnetty toimeentulotukea. Päätöksen nopeuttamiseksi on hyvä liittää kaikki tarvittavat liitteet mukaan hakemukseen.
 
Testaa hyvinvointisi
Omahoidossa voi tehdä terveystarkastuksen, joka kertoo henkilökohtaisen arvioin terveyteen vaikuttavista tekijöistä. Palvelusta näkee miten elämäntavat vaikuttavat arvioituun elinikään ja riskiin sairastua elinikää lyhentäviin ja elämänlaatua heikentäviin sairauksiin. Tarkastuksesta saa raportin, jonka voi tarvittaessa lähettää omahoidon kautta hoitohenkilökunnalle, kun on menossa vastaanotolle.
 
Palvelussa voi tehdä diabeteksen riskitestin, joka arvioi kuinka suuri riski on sairastua tyypin 2 diabetekseen. Mielialatesti antaa yleisarvion mielialasta. Korkea pistemäärä voi olla merkki masennuksesta. Tuloksista voi kysyä terveyspalveluiden ammattilaiselta kyselyssä olevalla lomakkeella tai lähettää viesti.
 
Päiväkirjat auttavat hyvinvoinnin ylläpidossa
Liikuntapäiväkirjan avulla voi seurata liikuntasuorituksia ja aktiivisuuden määrää ja tasoa. Ruokapäiväkirja auttaa ruokailutottumuksien seurannassa ja paljastaa energiamäärät ja ravintoaineet. Univalvepäiväkirjan avulla voi kartoittaa nukkumiseen liittyvä tekijöitä ja mahdollisesti löytää apua uniongelmiin. Mielialapäiväkirjan avulla oppii tuntemaan kuinka toiminta, tunteet ja ajatukset vaikuttavat mielialaan. Tunnistamalla ne tekijät, jotka vahvistavat ja voimistavat oloa, voi lisätä hyvää oloa.
 
Omahoitopalveluun pääsee www.ouka.fi sivujen kautta sekä www.oulunomahoito.fi
 
Katso Omahoitopalvelun esittelyvideo YouTubesta!


 

Jakolinkki

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/verkkoasiointi