Siirry suoraan sisältöön

Terveyspalvelut - Verkkoasiointi Terveyspalvelut - Verkkoasiointi

Akuuttivastaanoton ajanvaraus

Voit varata Oulun Omahoidon kautta akuuttivastaanotolle ajan erilaisissa uusissa tai uusiutuneissa terveysongelmissa, kuten esimerkiksi: pitkittynyt flunssa, kurkkukipu, poskiontelotulehdusoireet, silmätulehdusoireet, korvakipu, allergiaoireet, selkäkipu tai muu tuki- ja liikuntaelinoire, gynekologiset vaivat, ihottumat, luomien näyttö, päänsärky, vatsavaivat ja pienet tapaturmat.

>>Varaa aika akuuttivastaanotolleSiirry asiointipalveluun

Eka- ja viidesluokkalaisten terveystarkastuksen ajanvaraus

Voit varata ajan eka- ja viidesluokkalaisten lasten terveystarkastukseen kouluterveydenhoitajan antaman ohjeen mukaisesti.

>>Varaa aika eka- ja viidesluokkaisten terveystarkastukseenVaatii tunnistautumisen

Fysioterapian ajanvaraus

Voit varata ajan akuutin, uuden tuki- ja liikuntaelin ongelman arvioon ja omahoito-ohjantaan (ei hierontaa). Nettiajanvarausta ei voi tehdä tapaturmissa, leikkausten jälkitiloissa eikä alle kouluikäiselle lapselle.

>>Varaa aika fysioterapiaanSiirry asiointipalveluun

Hammashoitolan ajanvaraus

Voit varata ajan 5. luokkalaisen suun terveystarkastukseen, jos Wilman kautta on saapunut kehotus ajanvarauksen tekemisestä

>>Varaa aika hammashoitolaanSiirry asiointipalveluun

Korvakontrollin ajanvaraus (Kaakkuri ja Oulunsalo)

Ajan voi varata, jos lääkäri on määrännyt 0-7 vuotiaalle lapselle korvakontrollin. Huomioi lääkärin antama ohje korvakontrollin ajankohdasta.

>>Varaa aika korvakontrolliinSiirry asiointipalveluun

Laboratoriotutkimusten ajanvaraus

Laboratoriotutkimuksiin voi varata ajan NordLabin kautta. Tutkimustulokset näet Oulun Omahoidosta. Ajan varaaminen edellyttää kaupungin terveyspalveluista lähetettä tutkimukseen.

>>Varaa aika laboratorioon

Lastenneuvolan ajanvaraus

Voit varata Oulun Omahoitopalvelussa ajan neuvolaan lapsen määräaikaistarkastukseen (2-6 vuotta täyttävät).

>>Varaa aika lapsen määräaikaistarkastukseen Siirry asiointipalveluun

Liikuntaneuvonnan ajanvaraus

Maksuttomassa liikuntaneuvonnassa asiantuntijoina toimivat fysioterapeutit tai liikunnanohjaajat.

>Lisätietoa liikuntaneuvonnasta
>>Varaa aika liikuntaneuvontaan Siirry asiointipalveluun

Lääkeinjektioiden, rokotusten, ompeleiden ja hakasten poiston ajanvaraus

Voit varata ajan hoitajan vastaanotolle lääkeinjektioihin, aikuisten rokotuksiin (ei influenssarokotuksia) sekä ompeleiden ja hakasten poistoa varten.

>> Varaa aika lääkeinjektioiden, rokotusten, ompeleiden ja hakasten poistoonVaatii tunnistautumisen

Neuvolan chat

Neuvolan chat on tarkoitettu äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille. Palvelu on avoinna ma-pe klo 10-14. Muina aikoina voit soittaa neuvolan palvelupuhelimen numeroon 08 558 44356 tai jättää viestin omalle neuvolan työntekijällesi Oulun Omahoidon kautta. 

Keskustele neuvolan chatissa

Opiskelijan ajanvaraukset

Ajanvarauksia voi tehdä, jos opiskelijan oppilaitoksen terveydenhuolto on järjestetty Oulun kaupungin opiskeluterveysasemalla. Kaikki opiskelijat voivat varata ajan rokotusta varten (opiskelijan B-hepatiittirokotus, kausi-influenssarokotus, jäykkäkouristusrokotus). Vain OAMK:n ja DiakAMK:n opiskelijat voivat tehdä ajanvarauksen terveystarkastukseen.

>> Varaa aika rokotukseen tai terveystarkastukseen Siirry asiointipalveluun

Oulun Omahoito

Oulun Omahoitopalvelussa voit muun muassa seurata omaa terveyttäsi, saada laboratoriotulokset sähköisesti, uusia sähköisen reseptin ja lähettää kysymyksiä asiantuntijoille.

> Lisätietoa Oulun Omahoidosta
>>Asioi Oulun OmahoidossaSiirry asiointipalveluun 

Perhevalmennuksen ajanvaraus

Perhevalmennuksessa on hyvä käydä n. 2kk ennen laskettua aikaa. Tarkoitettu Kontinkankaan neuvolan asiakkaille. 

>> Varaa aika perhevalmennukseenSiirry asiointipalveluun

Pitkäaikaissairauksien kontrollikäynnit sairaanhoitajalle

Voit varata hoitosuunnitelmasi mukaisen ajan diabetes- ja astmahoitajalle, jos sinulla on todettu astma, tyypin 2 diabetes tai käyt tyypin1 diabeteskontrolleissa Haukiputaan diabeteshoitajalla.

>>Varaa aika kontrollikäynnilleSiirry asiointipalveluun

Reseptin uusiminen

Sähköisten reseptien (eReseptit) uusimispyynnön voi lähettää verkossa Omakantaan. Terveysasemilla uusitaan pääsääntöisesti vain terveysasemalla sairautensa vuoksi hoidossa olevien potilaiden reseptejä.

>>Uusi resepti Omakanta-palvelussa

Reumahoitajan vastaanoton ajanvaraus

Voit varata ajan reumahoitajan vastaanotolle, kun sinulla on diagnoosi tulehduksellisesta reumasairaudesta tai olet aloittamassa itsepistettävää reumalääkettä. Voit varata ajan myös, jos sinulla on ongelmia reumalääkkeiden kanssa, nivelongelmia, KELA:n hoitotukiasioissa ja apuvälineasioissa.

>>Varaa aika reumahoitajan vastaanotolleSiirry asiointipalveluun

Sosiaali- ja potilasasiamiesten neuvonta

Voit olla yhteydessä sosiaali- ja potilasasiamieheen, jos sinulla on kysyttävää asiakkaan tai potilaan asemasta ja oikeuksista tai jos tarvitset apua muistutukseen, kantelun, oikaisuvaatimukseen tai potilasvahinkoasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoa sosiaaliasiamiehestä
Lisätietoa potilasasiamiehestä

Kysy sosiaali- tai potilasasimieheltä

Terveysaseman vaihtaminen

Kuntalaiset voivat valita hoidostaan vastaavan terveysaseman Oulun Omahoitopalvelussa. Verkkopalvelu on tarkoitettu Oulun kaupungin sisäisiin terveysaseman vaihtoihin.

> Lisätietoa terveysaseman vaihtamisesta
>>Vaihda terveysasema Oulun OmahoidossaSiirry asiointipalveluun

Vastaanoton chat

Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen ja Kaijonharjun terveysaseman asiakkaille on käytössä vastaanoton chat-palvelu Oulun Omahoidossa. Chatissa voi kysyä neuvoja sairaanhoitajalta tai perua oman ajan sairaanhoitajalle tai lääkärille.

Sairaanhoitaja on chatissa paikalla ma-pe klo 10-12. Lääkärille tai hoitajalle varatun ajan voi perua chatissa ma-to klo 8-15 ja pe 8-14.

Chat avautuu kirjautumalla Omahoitoon, valitsemalla ”Terveyspalvelut” ja ”Chat-vastaanotto”.

>> Keskustele vastaanoton chatissa Tunnistaudu

Äitiysneuvolan ajanvaraus

Voit varata ajan raskauden ensikäynnille, jos olet terve (ei sairauksia, ei lääkityksiä) 18-40 –vuotias uudelleensynnyttäjä eikä aikaisemmissa raskauksissasi ole ollut poikkeavaa, kuukautiskiertosi on ollut ennen raskautta säännöllinen eikä lähisuvussasi ole laskimotukoksia tai tukoksiin altistavaa geenivirhettä. Katso lisätietoa äitiysneuvolan sivuilta.

>> Varaa aika äitiysneuvolaanSiirry asiointipalveluun

Oulun kaupungin asiointipalveluja aihealueittain - Siirry asiointipalveluun Osaan palveluista vaaditaan tunnistautuminen.

Joidenkin palvelujen sujuvaan käyttöön on suositeltavaa valita selaimeksi Firefox, Chrome tai Safari.