Rehtorin terveiset

Mukavaa alkanutta lukuvuotta 2022-2023

Lukuvuosi on alkanut pitkästä aikaa melko normaaleissa merkeissä. Vaikka koronaa on edelleen ollut koululla jonkin verran, ei se ole levinnyt kovin laajasti, eikä ole aiheuttanut erillisiä rajoituksia toimintaan.

Pyrimme palauttamaan koulun toimintaan kuuluvia yhteisöllisiä asioita, teemapäiviä ja toimintaa koronaa edeltäneelle tasolle. Oppilaista kuitenkin huomaa, että koulun yhteistä toimintaa on rajoitettu usean vuoden ajan, ja sosiaalinen rohkeus on tästä kärsinyt. Pyrimme kannustamaan ja tukemaan oppilaita yhteisen toiminnan järjestämisessä. Tällainen yhteisöllinen toiminta on osa oppilaiden hyvinvointia, joka on ollut koulun painopisteenä jo useamman vuoden ajan. Pyrimme lisäämään hyvinvointia pitkin kouluvuotta, mutta tietynlainen huipennus tälle on hyvinvointiviikko, jonka järjestämme aina syksyisin. Hyvinvointiviikolla järjestämme ja kokeilemme erilaista hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa ja toimintaa. Kokemusten perusteella otamme sitten hyviä käytäntöjä yleisemmäksikin osaksi koulutyötä.

Hyvinvoinnin lisäksi koulumme panostaa edelleen lukemisen lisäämiseen ja STEAM -toimintaan. Koululla on ollut vuosien aikana monenlaisia lukemiseen kannustavia tempauksia ja oppitunteja. Toivon, että lukemaan kannustetaan myös kodeissa, vaikka älylaitteet ja pelit vievätkin helposti lasten huomiota. Hyvä lukutaito helpottaa lapsen koulutietä monissa aineissa. STEAM lyhenne tulee sanoista Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics, eli tiede, teknologia, insinööritaidot, taide ja matematiikka. Näitä asioita yhdistelemällä tuemme mm. käsillä tekemistä, ongelmanratkaisutaitoja ja ryhmässä työskentelyä. Yli-Iin koululla näitä taitoja harjoitellaan Värkkäämössä, joka on saanut mainetta ja näkyvyyttä ympäri Oulun, Suomen ja useissa maissa ulkomaita myöden.

Tänä lukuvuonna nostamme esille energian säästämisen. Näin haluamme huomioida nykyistä maailmantilannetta ja nousevia sähkön hintoja. Kampanjoimme sähkön säästämisen puolesta, ja toivottavasti voimme näin olla mukana tukemassa perheitä nousevien sähkölaskujen aikana.

 

Mukavaa lukuvuotta!

rehtori, Ville Sillanpää