In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Mukavaa alkanutta lukuvuotta 2016-2017

Lukuvuosi on polkaistu käyttöön mukavissa merkeissä. Tämän lukuvuoden toimintaa ryydittää uuden opetussuunnitelman (OPS) käyttöönotto 1-6 luokkien osalta. Uusi OPS tuo muutoksia etenkin oppimiskäsityksen myötä. Oppilaan yksilöllisyys ja taitonäkökulma korostuvat laaja-alaisten taitojen harjoittamisen sekä monialaisten (MOK) oppimiskokonaisuuksien myötä. Valinnaisaineet, ruotsin kielen alkaminen kuudennelta luokalta ja englannin yksi oppitunti toiselle luokalle ovat myös uusia asioita.

Lukuvuoden painopistealueissa pääasia keskittyy opetussuunnitelman haltuunottoon. Kehityskeskustelut pidetään 1-6 luokan oppilaille ja joulun väliarvioinnin korvaa tammikuussa käytävä arviointikeskustelu. Monialaisia kokonaisuuksia (MOK) ovat Yli-Iin koulussa metsäteema sekä koko vuoden läpäisevä FabLab.

Toisena painopistealueena on joustava esi- ja alkuopetus, jossa kehitämme opetusta joustavampaan suuntaan siten, että alkuopetus on vuosiluokkiin sitomatonta 0, 1 ja 2 luokalla. Joustava alkuopetus on tarkoitettu oppilaille, joiden arvioidaan tarvitsevan tavallista enemmän aikaa ja tukea alkuopetuksen oppimäärän omaksumiseen. Joustavassa alkuopetuksessa oppilaalla on aikaa kypsyä ja omaksua opittavia asioita yksilölisen kehitysrytminsä mukaisesti. Opetuksen avulla voidaan tasoittaa kehitysviiveitä ja mahdollistaa tasavertaiset lähtökohdat yleisopetuksen kolmatta luokkaa varten.

Kolmas painopistealue on FabLab. FabLab on Stanfordin yliopiston kehittämä digitaalisen suunnittelun työpaja, jossa oppilas pääsee harjoittelemaan työelämän vaatimia taitoja ohjatusti. Apuna on teknologiaa, joista mainittakoon mm. 3d-tulostin, vinyylitulostin sekä robotiikan ja ohjelmoinnin opetuksen välineitä.

Lisäksi Oulun sivistys- ja kulttuuritoimen yhteisenä tavoitteena paranamme oppilaiden ja henkilökunnan työviihtyvyyttä ja jaksamista.

Näillä eväilla suuntaamme kohti kevättä.

Mukavaa syksyä!

Jukka Miettunen

rehtori