Sivustokoulutus

Kirjautuminen

Palveluun kirjaudutaan AD-tunnusten avulla. Käytä aina samaa painiketta, jolla olet kirjautunut ensimmäisellä kerralla. (eduouka /ouka). Kirjautumisosoitteen ja muita ohjeita löydät Akkunasta verkkosivujen päivittäjän ohjeesta.

Sivu on solmu

Minisivuston ja erillissivuston sivut ovat solmuja. Niitä pääset tekemään sivuston etusivun muokkauspainikkeesta valitsemalla Solmut. Sivujen järjestystä vaihdat kohdasta Sivuston valikot.

Sisältökomponentit

Sivu rakennetaan sisältökomponenteista. Komponentit asettuvat sivulla allekkain ja niiden järjestystä voi jälkikäteen muuttaa. Esimerkit kaikista komponenteista löydät ylläpidon ohjesivuilta.  

Sivuston sisäiset linkit

Sivuston sisäinen linkki kopioidaan kohdesivulta kopioi ankkurilinkki -painikkeesta.  Painikkeen saa näkyviin liikuttamalla hiirtä sivun sisältökomponenttien päällä.

Ankkurilinkistä poistetaan risuaidan # jälkeinen. Tässä esimerkki /group/12731#component-15. Lihavoitu osa poistetaan. Osoitteeksi jää /group/12731

Katso ohje Usein kysytyistä

Kuvat ja liitteet kansioon

Kuvat ja liitteet tallenetaan oman sivuston kansioon. Pyydä tarvittaessa lisää kansioita aihealuevastaavilta tai pääkäyttäjiltä.

Paikallistiedote ja uutinen

Paikallistiedote on myös solmu. Sen pääset tekemään sivuston etusivulta valitsemall amuokkausvalikosta Solmut --> Paikallistiedote. Jos sinulla on oikeus tehdä uutisia, valitse ylävalikosta Sisältö --> Lisää sisältöä --> Uutinen. Uutiset voivat näkyä luokittelujen avulla muuallakin kuin omalla sivustolla.