Hartaansillan alueen katu- ja ympäristösuunnitelmat

Kaupunginosat Hietasaari, Tuira
Kuva, Hartaansilta.

Suunnittelukohde yhdistää Hietasaaren (55) ja Tuiran (52) kaupunginosat. Suunnittelualueelle on laadittu Vaakunakylän asemakaava (564-2525), Lehtokylän asemakaava (564-2522) ja Hartaanrannan asemakaava (564-2462). Kaavat on hyväksytty Oulun kaupunginvaltuustossa ja tulleet voimaan 13.4.2022. Sillan ja siltapaikan maarakentaminen aloitettiin kesäkuussa 2023.

Suunnitelman sisältö on pääpiirteissään seuraavanlainen:

Suunnitelman mukaan rakennetaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka liittyy Hietasaaren ja Tuiran kaupunginosien jalankulku- ja pyöräliikenteen verkostoon. Sillan hyötyleveys on 4,5 m. Sillan Hietasaaren ja Tuiran puoleisiin päätyihin rakennetaan porrastettuja oleskelutasanteita istutuksineen. Sillan valaistus toteutetaan erikoisvalaistuksena. Sillan alitse kulkee Hartaansaaren veneväylä.


Hankesivulla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat suunnittelun edetessä. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi.

 

Eteneminen

Käynnistysvaihe

Valmis

Ehdotusvaihe

Valmis

Hyväksymisvaihe

Valmis

Yhteystiedot

Kohteen sijainti