Aistit ja tunteet -taidepajat Oulun taidemuseossa 31.3.–28.4.

17.03.2022

Oulun taidemuseon ja Oulun yliopiston yhteistyössä järjestämät taidepajat toteutetaan tänä vuonna Vilho Lampi, väkevä lakeus sekä Kirsi Kaulanen – Kotona metsässä näyttelyihin. Pajat on tarkoitettu alakoulun oppilaille ja päiväkotiryhmille.

Toiminta tapahtuu sekä työpajatilassa että näyttelysaleissa taideteosten äärellä. Toiminnan kesto on 1,5–2 tuntia. Ohjaajina toimivat Oulun yliopiston kuvataiteen sivuaineopiskelijat kasvatustieteen tiedekunnasta.

Taidepajat suunnitellaan osallistujien ikätasoon sopivaksi. Ryhmän maksimikoko on 25 lasta. Mikäli ryhmäkoko ylittää tämän, varaathan kaksi pajaa.

Pajamaksu on 40 e (sis alv 24 %) / ryhmä, ja se laskutetaan vierailun jälkeen. Laskutusta varten valmistaudu varatessasi ilmoittamaan myös koulusi kustannuspaikka ja toimintonumero. Ilmoittautuminen on sitova.

Varaukset verkkokaupasta 17.3. alkaen tästä linkistä.

Kirsi Kaulanen – Kotona metsässä

Kirsi Kaulanen tunnetaan äärimmäisen taidokkaista, ornamentaalista runsautta ja keveyttä yhdistävistä laserleikatusta teräksestä valmistetuista veistoksista. Materian ja aineettomuuden vuorovaikutus syntyy ympäristön, pintojen, valojen, varjojen, heijastusten, äänten ja katsojien liikkeiden kokonaisuudesta.

Vilho Lampi, väkevä lakeus

Vanhalla merenpohja-alueella, viljavalla Limingan lakeudella on avaraa ja valoista. Nämä tummien latorivistöjen rytmittämät pellot ja Liminganjokivarren raitit olivat taidemaalari Vilho Lammen (1898–1936) asuin- ja sielunmaisema. Kotikylässään hän maalasi omakuvia, tilojen lapsia, tupien interiöörejä ja lakeuden maisemia.

Kuvat: Kirsi Kaulanen, Geysirit, 2016–2021. Vilho Lampi, Lukkarin kaivo, 1930. Teoskuvat: Mika Friman.