Ajankohtaista kesäajan varhaiskasvatukseen liittyen

02.05.2024

Kesä-, heinä- ja elokuussa toisiaan lähellä sijaitsevat kunnalliset päiväkodit yhdistävät toimintaansa. Perhepäivähoidossa toiminta on supistettua hoitajien lomien vuoksi. Yksityiset palveluntuottajat tiedottavat asiakasperheitään yksikkönsä aukiolopoikkeuksista.

Ilmoita lapsesi läsnä- ja poissaolot kesäajalle

Kesäajan (1.6.-31.8.) läsnä- ja poissaolot kysytään eVakassa erillisellä kyselyllä 2.-17.5.2024 kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakkailta. Lisäohjeita kyselyyn vastaamisesta löydät Oulun kaupungin verkkosivuilta. 

17.5.2024 mennessä ilmoitetusta vähintään kuuden (6) viikon yhtäjaksoisesta poissaolosta ei peritä asiakasmaksua (sivistys- ja kulttuurilautakunta 26.2.2014 § 28). Muutoksia poissaoloihin, joista tulee kesäajan maksuhyvityksiä, ei hyväksytä kuin erityissyistä. Näitä ovat vanhemman/vanhempien lomautus, irtisanominen, sairausloma ja työnantajan toiminnasta johtuva vuosiloman siirtäminen/muuttaminen. Kirjalliset todistukset yllä mainituista muutoksista tulee toimittaa päiväkotiin.

Heinäkuussa vain osa päiväkodeista auki

Heinäkuussa (1.-31.7.2024) suurin osa päiväkodeista on suljettuna. Päiväkotien palveluja tarjotaan varhaiskasvatuslain mukaisesti ennakkovarausten perusteella. Jos ilmoitit kesäajan kyselyssä lapsellesi läsnäolopäiviä heinäkuulle, varataan hänelle paikka heinäkuussa avoinna olevaan päiväkotiin. Lapsesi oman päiväkodin johtaja tiedottaa sinua heinäkuun varhaiskasvatuspaikasta 6.6.2024 mennessä.

Lisätietoa kesäajan varhaiskasvatuksesta ja perittävistä asiakasmaksuista löydät Oulun kaupungin verkkosivuilta. 

Tarkista yhteystietosi eVakassa

Koska kesä-, heinä- ja elokuussa päiväkodit yhdistävät toimintaa ja heinäkuussa toiminta keskittyy vain muutamiin yksiköihin, on erittäin tärkeää, että yhteystietosi ovat ajan tasalla eVakassa. Käy siis tarkistamassa varsinkin puhelinnumerosi eVakasta ja päivitä se tarvittaessa. 

Lapsen allergia-, erityisruokavalio-, lääkitys- ja varahakijatiedot tulee myös olla ajan tasalla. Näitä tietoja et pääse itse päivittämään, joten tarkistakaa ne yhdessä päiväkodin henkilökunnan kanssa.

Sama tiedote on julkaistu myös eVaka-järjestelmässä.