Alueellisen toimintarahan avustushaku auki 1.-22.12.2023 – katso hyödylliset linkit

01.12.2023

Yhteisötoiminnan alueellinen toimintaraha vuodelle 2024 on haettavana 1.12.2023-22.12.2023. Toimintarahaa voivat hakea alueellista toimintaa järjestävät voittoa tavoittelemattomat yhdistykset, yhteisöt ja asukasryhmät. Toimintaraha on tarkoitettu esimerkiksi alueellisiin tapahtumiin, toimintaan tai retkiin Pohjois-Pohjanmaan alueella. Myöntämisperusteina ovat mm. maksuttomuus ja laaja tiedottaminen. Määräajan jälkeen saapuneita tai väärään paikkaan toimitettuja hakemuksia ei käsitellä.

Digitukea toimintarahan hakemiseen

Toimintarahaa haetaan sähköisesti eAsioinnissa. Viikolla 49 Oulun kaupungin yhteisötoiminta järjestää Avustusklinikoita, joissa opastetaan eAsioinnin käyttöön ja hakemiseen. Huomioithan, että Avustusklinikalle tullessasi, sinulla pitää olla Suomi.fi-valtuuksissa myönnettynä avustuksen tekeminen -valtuutus. Lisäksi klinikalle on ennakkotehtävä.
Toimintarahan hakuajalle on myös avattu Oulu10-digitukipalvelu, josta voi saada tukea ja neuvontaa hakemuksen täyttämiseksi eAsioinnissa.

Oulu10-digitukipalvelu

•    tarjoaa sähköisen järjestelmän käytön tukea puhelimitse, sähköpostitse ja palvelupisteellä. Palvelupisteellä tukea voi saada asiakaspäätteellä tai asiakkaan omalla laitteella.
•    selvittää asiakkaiden kohtaamia järjestelmän virhetilanteita ja toimii yhteyshenkilönä tekniseen tukeen.
•    tarjoaa yleisimpien hakemiseen liittyvien ongelmien tukea (muiden kuin järjestelmän teknisten ongelmien tuki). Digituki neuvoo esim. miten skannataan liite tai muokataan liitetiedoston kokoa.
•    ohjaa tarvittaessa eteen päin avustusten asiantuntijoille.
•    antaa tietoa avustuksista siinä määrin kuin niistä on kerrottu avustusten verkkosivuilla.

Oulu10-digituki ei ota kantaa yksittäistapausten tulkintaan tai avustuskriteeristöön tai tee asiakkaan puolesta asiointia. Mikäli sinulla on kysymyksiä alueellisen toimintarahan myöntämisperusteista tai tulkinnasta, olethan silloin yhteydessä Oulun kaupungin yhteisötoiminnan osallisuus- ja vuorovaikutusasiantuntijoihin.

Löydät paljon tietoa alueellisesta toimintarahasta myös Oulun kaupungin yhteisötoiminnan verkkosivuilta.

Hyödyllisiä linkkejä

Lue yhteisötoiminnan info alueellisesta toimintarahasta: PowerPoint-esitys (ouka.fi)
Tästä linkistä pääset hakemaan alueellista toimintarahaa sähköisesti eAsioinnissa: Tervetuloa eAsiointiin! · eAsiointi (ouka.fi)
Lue lisää avustusklinikoista ja ilmoittaudu mukaan, vielä ehtii: Tule Avustusklinikalle – opit hakemaan alueellista toimintarahaa sähköisesti | Oulun kaupunki (ouka.fi)
Tietoa alueellisesta toimintarahasta: Yhteisötoiminnan koordinoimat avustukset | Yhteisötoiminta | Oulun kaupunki (ouka.fi)
Digituen yhteystiedot: p. 08 558 558 00 / oulu10@ouka.fi
Yhteisötoiminnan verkkosivut: Yhteisötoiminta | Oulun kaupunki (ouka.fi)