Ammattiliittojen työtaistelu 3.-9.5. sulkee suurimman osan Oulun kaupungin päiväkodeista

22.04.2022

Ammattiliitto Jyty ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry toteuttavat seitsemän vuorokautta kestävän työnseisauksen 3.–9.5.2022. Työtaistelu koskettaa varhaiskasvatuksessa suurinta osaa henkilöstöstä ja vain pieni osa henkilöstöä on töissä työtaistelun aikana.

Lakkopäivien aikana pääosa päiväkodeista ja perhepäiväkodeista on kiinni eikä lakisääteistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta pystytä järjestämään.

Avoimen varhaiskasvatuksen lasten ja perheiden kerhoja ei järjestetä kyseisenä aikana.

Tässä haastavassa tilanteessa toivomme, että järjestäisitte 3.-9.5. lapsenne hoidon itse. Poissaolopäivät hyvitetään asiakasmaksuissa.

Joudumme rajaamaan työtaistelun takia palvelua ensisijaisesti niiltä perheiltä, joilla molemmat tai toinen huoltaja on kotona tai jotka opiskeluiden tai työn luonteen vuoksi eivät tarvitse lapselleen välttämätöntä hoitoa.

Palvelua tarjotaan vain yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisissä tehtävissä toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon, palo- ja pelastustoimen sekä poliisin henkilöstön lapsille. Edellytämme, että molemmat huoltajat, tai ainut huoltaja yhden huoltajan perheessä, työskentelevät lakon aikana kriittisissä tehtävissä.

Alustavasti seuraavat päiväkodit ovat avoinna 3.- 9.5.2022:

Itäinen alue:

 • Kiiminkijoen päiväkoti
 • Hintan päiväkoti

Eteläinen alue:

 • Pitkäkankaan päiväkoti
 • Kuukkelin päiväkoti (jatkettu aukiolo)
 • Savotta-aukion päiväkoti
 • Maikkulan päiväkoti

Keskinen alue:

 • Varpulan päiväkoti
 • Värtön päiväkoti
 • Kisakentän päiväkoti

Pohjoinen alue:

 • Ruiskukan päiväkoti
 • Länsituulen päiväkoti
 • Kuivasjärven  päiväkoti

Lapsenne päiväkodin tai perhepäivähoidon esimies tiedottaa tarkemmin, missä päiväkodissa lakkopäivien varhaiskasvatus toteutetaan sekä yksikön aukioloajat.

Avoinna olevien päiväkotien toiminta-aikoja voidaan joutua lyhentämään. Avoinna olevissa päiväkodeissa tarjotaan ateriat normaalisti.

Avoinna olevissa päiväkodeissa työskentelee vain pieni osa oman päiväkodin työntekijöitä sekä lisäksi muista päiväkodeista siirtyviä työntekijöitä. Tuttu henkilöstö ei ole paikalla, ja ryhmät muodostetaan paikalla olevista lapsista.

Päiväkodeissa noudatetaan lakon aikana Varhaiskasvatuslain mukaista henkilöstömitoitusta. Päiväkodin johtaja määrittää lain ja lasten turvallisuuden näkökulmasta, mikä määrä lapsia voidaan turvallisesti ottaa varhaiskasvatukseen.

Tarvitsemme tiedon lapsenne poissaolosta 3.–9.5. mahdollisimman pian ja viimeistään 26.4.2022 klo 12.00 mennessä.

Lapsen poissaolon ilmoittaminen onnistuu sähköisesti sähköisen asioinnin nettisivulla (www.ouka.fi/ph-asiointi). Jos sähköinen poissaolon ilmoittaminen ei onnistu, voit ilmoittaa poissaolot suoraan lapsesi päiväkotiin tai perhepäivähoitoon.

Tiedotamme ensi viikon aikana tarkemmin lakon vaikutuksista.

Mikäli työtaistelu peruuntuu, palvelumme toimivat normaalista ja ilmoitamme asiasta pikimmiten.

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme perheiltä ymmärrystä.

Yhteistyöterveisin,

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä ja Varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi