Arjen teknologiat esittelypiste tarjoaa mahdollisuuden tutustua kotona asumista tukeviin teknisiin tuotteisiin

13.01.2022

Oulun kaupunki avaa kuntalaisille suunnatun kotiin hankittavien teknologisten ratkaisujen esittelypisteen. Ikäihmisten Aino-neuvonnan yhteydessä sijaitseva esittelypiste avataan maanantaina 17.1.2022. Siellä kuntalaiset voivat tutustua kotona asumista, turvallisuutta ja toimintakykyä tukeviin teknologiatuotteisiin. Esittelypisteen tavoitteena on tehdä hyvinvointiteknologiaa tutuksi sekä helpottaa teknisten ratkaisujen käyttöönottoa arjessa

Tuotteita ei lainata, myydä tai markkinoida. Esittelypisteeseen on otettu tuotteita, joita yksityinen ihminen voi itse ostaa esimerkiksi tavallisista kaupoista, marketeista ja verkkokaupoista. Esiteltävänä on myös matkapuhelimeen tai tablettitietokoneelle ladattavia sovelluksia ja hyödyllisiä Internetsivuja. Paikalla on työntekijä antamassa tietoa ja ohjausta, mistä tuotteita on mahdollista hankkia.

Esittelypisteessä on mahdollista tutkia ja kokeilla rauhassa tuotteita. Huomioitavaa on, että Oulun kaupunki ei vastaa asiakkaiden itse ostamien laitteiden asennuksesta, toimivuudesta tai käytöstä aiheutuvista ongelmatilanteista, mutta ohjaamme ja neuvomme parhaamme mukaan.

Arjen teknologiat esittelypiste aloittaa toimintansa Aino-neuvonnan yhteydessä Oulu10 tiloissa, osoitteessa Saaristonkatu 8. Koronatilanteesta johtuen esittelypiste avataan ilman virallisia avajaisia. Myöhemmässä vaiheessa on tulossa teemapäiviä esim. ravitsemukseen ja turvallisuuteen liittyen.

Tavoitteena on, että jatkossa esittelypiste kiertää eri puolilla Oulua mm. asukastuvilla, hyvinvointipisteissä ja ikäihmisten kerhoissa. Jotta esittelypistettä voidaan kehittää, kävijöiden toivotaan vastaavan palautekyselyyn.

Esittelyssä olevaan tuoteluetteloon voi tutustua täältä.

_______________________________________________

Kotona Asumista Rohkeasti ja Itsenäisesti Teknologian Avulla KARITA-hanke on osa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen KATI-ohjelmaa, joka toteutetaan alueellisilla hankkeilla vuosina 2021-2022. KARITA-hanke on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) hallinnoima. Osatoteuttajina ovat Oulun kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, LAB ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (FinCCHTA). Hankkeen tavoitteena on teknologiaa hyödyntäen vähentää sosiaali- ja terveyspalvelujen tarvetta ikäihmisten palveluissa ja siirtää säännöllisten palvelujen tarvetta.