Asumisoikeusasuntojen järjestysnumerot haetaan ARAlta 1.9. alkaen

30.05.2023

Asumisoikeusasunnon hakemista varten tarvitaan järjestysnumero. Järjestysnumeroita Oulussa on myöntänyt tähän asti Oulun kaupunki. Uusia järjestysnumeroita haetaan valtakunnalliselta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta ARAlta 1.9.2023 alkaen.

Uudella numerolla voi hakea asumisoikeusasuntoa valtakunnallisesti kaikista niistä kaupungeista, joissa asuntoja on. Järjestysnumero maksaa noin 10 euroa ja on voimassa kaksi vuotta.

Vanhat järjestysnumerot poistuvat käytöstä

Oulun kaupunki myöntää järjestysnumeroita vielä 31.8.2023 saakka. Kaupungilta haettuja numeroita voi käyttää paikallisesti asumisoikeusasunnon hakemiseen 31.12.2023 saakka, jonka jälkeen ne poistuvat kokonaan käytöstä.

Asumisoikeusasuntoa voi hakea kummallakin sekä kaupungin että ARAn numerolla vuoden 2023 loppuun asti. 1.1.2024 alkaen asuntoa voi hakea vain ARAn myöntämällä järjestysnumerolla. Muutokset liittyvät uuteen asumisoikeuslakiin.

Hae uusi järjestysnumero ARAsta

Toimita asuntohakemus ja tieto järjestysnumerosta sille talonomistajalle, jonka asunnosta olet kiinnostunut. Oulun kaupungin verkkosivuilta ja asiakaspalvelusta saat lisätietoa asumisoikeusyhteisöistä.

Katso tietoa asumisoikeusasunnon hakuun liittyvistä muutoksista ARAn verkkosivuilla.Lisätietoa: