Asuntomessut Oulussa 2025: Oulun esittelypiste tämän kesän Loviisan asuntomessuilla tuoksuu tervalta ja tavoittaa 100 000 suomalaista

07.07.2023

Asuntomessuja vietetään Loviisassa 7.7.–6.8.2023. Oulun kaupungilla on Loviisan messualueella oma esittelypiste, joka on auki joka päivä messujen aikana. Loviisaan odotetaan noin 100 000 messuvierasta.

Asuntomessutapahtuma on perinteisesti ollut piristysruiske messupaikkakunnan ravintola- ja matkailusektorille.

”Meillä on Loviisassa hieno tilaisuus esitellä omaa asuntomessutapahtumaamme rakentamisesta, remontoinnista ja sisustamisesta kiinnostuneille suomalaisille, ja kutsua ihmiset vierailulle Ouluun. Meidän messut ovat Loviisaa seuraavat, joten on tärkeää olla paikalla juuri tänä vuonna”, kertoo Oulun asuntomessujen projektipäällikkö Anu Montin.

nainen messupaviljongin portailla

Oulun esittelypisteen keskiössä on kierrätyshirrestä valmistettu messupaviljonki, joka on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijoiden kanssa. Paviljongin materiaaliksi valittiin kierrätyshirsi, joka nostaa esille pohjoissuomalaista hirsirakentamisen osaamista. Samalla se ilmentää Oulun kaupungin ja Oulun asuntomessutapahtuman tavoitteita kestävän kehityksen mukaisesta kaupunkisuunnittelusta ja rakentamisesta.

”Oulun esittelypisteellä tuoksuu terva, ja paviljongin hirsinen ulkoasu vie ajatukset pohjoiseen luontoon. Uskon, että kesälomaansa viettävät suomalaiset ovat kiinnostuneita kuulemaan mitä Kuninkuusravien ja Asuntomessujen isäntäkaupungilla Oululla on kerrottavaa. Olemme yhdessä eri toimijoiden kanssa paikalla kertomassa mitä Oulussa ja sen lähialueilla voi nähdä ja kokea. Oulu on nyt ja tulevina vuosina yksi kotimaan kiinnostavimmista matkakohteista, ja tarjoammekin kaikille esittelypisteellä vieraileville kattavan tietopaketin urbaanista suistokaupungistamme”, kertoo markkinointipäällikkö Riina Aikio.

Paviljonki on käytössä myös Oulun asuntomessuilla 2025 sekä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuonna 2026.

Oulun Vaakunanrantaan sijoittuvan asuntomessualueen rakennustyöt alkavat 2023. Oulun asuntomessutapahtumaa vietetään heinä–elokuussa 2025.

Oulun esittelypiste Loviisaan rakennetaan yhteistyössä Oulun kaupunkiympäristöpalveluiden Asuntomessut Oulussa 2025 -hankkeen, Oulun kaupungin konserniviestinnän ja -markkinoinnin, Oulu2026 -toiminnasta vastaavan Oulun kulttuurisäätiön, BusinessOulun sekä Oulun matkailuneuvonnan kanssa. Oulun esittelypisteellä vierailleiden kesken arvotaan Oulu-taidesähköpyörä, jonka maalauksen ja visuaalisen toteutuksen on suunnitellut oululaiskuvataiteilija Kaija Hinkula.