Asuntomessut Oulussa 2025: Pientalorakentajat valitaan ensi viikolla – tonttihakemuksissa näkyivät ympäristöystävälliset ratkaisut ja modernit tulkinnat Hietasaaren huvilatunnelmasta

13.04.2023

Haastavasta taloustilanteesta huolimatta Vaakunanrannan suistomaisemissa sijaitseville asuntomessutonteille saatiin hyvin hakemuksia jo ensimmäisellä hakukierroksella tammi-helmikuussa 2023. Oulun kaupungin ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen edustajista koostuva laaturyhmä on tehnyt esitykset Lehtokylän pientalotonttien saajista, ja Oulun yhdyskuntalautakunta päättää tonttivalinnoista tiistaina 18.4.2023. Esitysten mukaan asuntomessualueelle nousee 17 omakotitaloa, viisi miniomakotitaloa ja kaksi yhtiömuotoista usean talon pientalokokonaisuutta.

Lehtokylän pientalotonttien haku oli käynnissä helmikuun 2023 loppuun asti. Pientaloalueelle haettiin uudenlaisia tulkintoja Hietasaaren vanhasta huvilakulttuurista sekä digitaalisia ja yhteisöllisiä asumisen ratkaisuja. Vaakunakylän kerrostalorakentajat valittiin jo helmikuussa 2023. Asuntomessualueelle rakentuu myös Holstinpuronpuisto ja viihtyisä rantabulevardi kaikkien kaupunkilaisten iloksi.

Tonttihakemusten arvioinnissa painotettiin suunnitelmien arkkitehtonista laatua sekä kaupunkikuvallista kokonaisuutta. Kaupunkihuvilatunnelmaa toteutetaan tulevissa asuntomessukohteissa puuarkkitehtuurin, suojaisien pihapiirien sekä runsaan kasvillisuuden ja pienviljelyn keinoin. Tavoitteena olleet älykkyys ja kestävyys näkyvät kodeissa muun muassa taloautomaatiojärjestelminä, hybridienergiratkaisuina ja kulutuksen seurantana. Monissa tilaratkaisuissa huomioidaan myös asuntojen muunneltavuus ajan myötä muuttuvien tarpeiden mukaan.

”Vaakunakylän kerrostaloalueesta ja Lehtokylän pientaloalueesta rakentuu omaleimainen Vaakunanrannan messualue, joka on arkkitehtonisesti laadukas, suistomaisemat huomioiva ja kaupunkikuvallisesti monipuolinen kokonaisuus. Alueelta löytyy monenlaisia asumisen malleja”, kertoo projektipäällikkö Anu Montin Oulun kaupungilta.

Yhdyskuntalautakunta päättää pientalojen tonttivalinnoista kokouksessaan tiistaina 18.4.2023. Valitut tontinsaajat kehittävät hakuvaiheen luonnossuunnitelmiaan tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin ja Suomen Asuntomessujen asiantuntijoiden kanssa. Tonttien rakentaminen alkaa aikaisintaan 1.7.2023. Asuntomessualue rakentuu vuoteen 2025 mennessä.

Vaakunakylän kerrostalotonttien saajat valittiin jo helmikuun lopulla ja jatkosuunnittelu on käynnissä. Kerrostalokohteiden toteuttajat valmistelevat parhaillaan myyntiin tulevien asuntojen ennakkomarkkinointia. Lisätietoa