Asuntomessut Oulussa 2025 - Vaakunanrannan asuntomessualueen pientalotonteille saatiin laadukkaita suunnitelmia unelmien kodeille

01.03.2023

Vaakunanrannan pientalotonttien hakuaika päättyi 28.2.2023. Haettavana oli 22 eri kokoista omakotitalotonttia, kaksi yhtiömuotoista pientalotonttia ja kelluvien pientalojen tontti. Haastavaan taloustilanteeseen ajoittuva tonttihaku onnistui hyvin. Hakemuksia saatiin yhteensä 22 kappaletta kaikille haussa olleille tonteille kelluvaa korttelia lukuun ottamatta. Suurin osa hakijoista oli yksityisiä perheitä ja mukana oli myös muutama rakennushankkeita varten koottu ryhmä ja talotoimittaja.

Messurakentamisen hengessä unelmakoteja suunniteltiin monenlaisille perheille erilaisiin elämäntilanteisiin pariskunnista useamman perheen yhteisöihin. Suunnitelmat sisälsivät raikkaita ja persoonallisia tulkintoja messutonttien hakuoppaan teemoista ja muista tonttihaun tavoitteista. Suunnitelmissa korostuivat vehreät ja toiminnalliset pihapiirit, moderni kaupunkihuvilatunnelma ja ilmastoystävälliset ratkaisut.

Työryhmä arvioi tonttihakemukset maaliskuun aikana ja valinnat tontin saajista esitetään yhdyskuntalautakunnalle viimeistään 18.4.2023. Mahdollisesti jakamatta jääneistä ja uudelleen hakuun tulevista tonteista tiedotetaan maaliskuun aikana. Valitut tontinsaajat kehittävät suunnitelmiaan tiiviissä yhteistyössä Oulun kaupungin ja Suomen Asuntomessujen asiantuntijoiden kanssa.

Tammikuussa päättyneessä kerrostalotonttien haussa kaikille tonteille saatiin erittäin korkeatasoisia hakemuksia, ja tonttivarausten saajat valittiin helmikuun lopussa. Lisätietoa

Asuntomessualueen tonteilla rakentaminen aloitetaan aikaisintaan 1.7.2023 ja rakennuslupa on jätettävä sisälle viimeistään 31.12.2023. Messukohteiden rakentaminen aloitetaan mahdollisimman pian ja ne valmistuvat toukokuussa 2025.

Piirretty ilmakuva, jossa näkyy metsää, teitä ja rakennuksia sekä vesistö

Havainnekuva Vaakunanrannan asuntomessualueesta

Asuntomessut Oulussa 2025

Vaakunanrannan asuntomessualue rakentuu kesäksi 2025 vehreisiin suistomaisemiin Oulun keskustan läheisyyteen. Kestävästi uudistuva kaupunkiympäristö esittelee uusia asumisen mahdollisuuksia ja korjausrakentamista. Rantaan tulee kaikille oululaisille yhteinen toiminnallinen alue lähipuistoineen. Taideohjelmalla lisätään alueen estetiikkaa.

Lisätietoa:

ouka.fi/asuntomessut2025

Asuntomessut Oulussa 2025 vs. projektipäällikkö, tarkastusarkkitehti Anu Montin, anu.montin(at)ouka.fi p. 040 187 0897