Blogikirjoitus: Luupin rakennushankkeen kuulumiset

22.04.2022

Tasan kaksi kuukautta sitten kaupunginhallitus teki päätöksen Luupin tulevaisuuden tiloista. Merkittävää päätöstä edelsi todella vilkas yleisökeskustelu eri medioissa ja samaan aikaan henkilöstönkin kesken käytiin läpi hyvin vaihtelevia tunnelmia. Päätöksen mukaan Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tietomaan tilat tullaan yhdistämään saman katon alle, kun Tietomaa peruskorjataan ja sen yhteyteen uudisrakennukseen toteutetaan tilat museolle.

Oulussa ollaan päätöksen myötä todella hienon mahdollisuuden edessä. Edellisestä kulttuuri-investoinnista on kulunut useita vuosikymmeniä ja nyt päästään toteuttamaan jotain ainutkertaista, kun saamme korkeatasoista arkkitehtuuria osaksi kaupunkikuvaamme. Toiminnallisesti menemme huomattavasti nykyistä pienempiin neliöihin, mutta vastineeksi saamme enemmän kuutioita.

Matka kohti uusia tiloja on pitkä. Kaavoitusprosessi käynnistyi viime viikolla ja tavoitteena on tehdä kaavamuutosta naapurustoa ja kuntalaisia kuunnellen.

Parhaillaan teemme luuppilaisten kanssa tulevaa rakennussuunnittelua tukevaa materiaalia eli kuvaamme, miten ja millaisissa tiloissa tulevaisuudessa meillä vieraillaan.

Lue Museo- ja tiedekeskus Luupin johtajan Jonna Tammisen Luupin rakennushanketta käsittelevä kirjoitus blogista.