Fantasiamaalaus, jossa bussikuski ajaa bussia, jonka sisällä ui kaloja

Destination Art -näyttely esittelee kiiminkiläisten nuorten ajatuksia kuvataiteen keinoin

Kiiminkipuiston koulun ja ja Kiimingin lukion kevätnäyttely Destination Art esittelee kiiminkiläisten nuorten osaamista ja ajatuksia kuvataiteen keinoin Galleria Oskari Jauhiaisessa 24.4.–17.5. Näyttelyn nimi viittaa matkaan, joka tehdään työn suunnittelun kautta eri työvaiheiden ja tunnetilojen läpi matkaten kohti päätepysäkkiä, valmista teosta.
16.04.2024

Näyttelyssä nähtävillä olevat teokset ovat Kiiminkipuiston koulun ja Kiimingin lukion kuvataidetunneilla tehtyjä oppilastöitä lukuvuodelta 2023–2024. Opeteltavina asioina on ollut muun muassa tekniset kuvan tekemisen taidot eri tekniikoilla sekä kolmiulotteinen kuvailmaisu savella ja muilla materiaaleilla. Nuorten omaa taiteellista ilmaisua on etsitty rohkaisemalla oppilaita omien ajatusten ja tunteiden kuvalliseen esittämiseen ja kannustettu heitä omien ideoiden käyttämiseen työskentelyn lähtökohtana.

"Lukuvuoden aikana olemme tutustuneet mm. taidehistoriaan, värioppiin, kestävään kehitykseen ja kuvaviestintään. Olemme käyttäneet eri aisteja ympäristön havainnoinnissa ja näitä kokemuksia on muutettu eri tekniikoilla kuviksi. Näyttelyn töistä näkyy tekemisen ilo, fantasiamaailma ja nuorten ajatuksia maailman menosta", kertovat lukuvuonna 2023–2024 kuvataideopettajina toimineet Aila Berg ja Nina Kallunki.

Mukana näyttelyssä on myös Kiimingin lukion kuvataiteen lukiodiplomitöitä. Lukiodiplomityö on opiskelijan oman osaamisen lopputyö, johon kuuluu opiskelijan valitseman lukiodiplomitehtävän pohjalta tehty teos ja teoksen prosessia kuvaava portfolio.

Galleria Oskari Jauhiaisen ovet ovat avoinna Kiimingin kirjaston aukioloaikoina.

 

Kiiminkipuiston koulun ja ja Kiimingin lukion kevätnäyttely: DESTINATION ART
24.4.–17.5.2024
Galleria Oskari Jauhiainen
Kirjastokuja 1, 90900 Kiiminki