Digiturvataitojen supersankariksi -animaatiovideo nähtävillä myös elokuvateatteri Starissa

16.06.2022

Oululainen elokuvateatteri Star lähti mukaan välittämään tärkeää viestiä lasten ja nuorten turvallisuuden lisäämiseksi. Digiturvataitojen supersankariksi -animaatiovideota näytetään Starissa viiden viikon ajan ennen jokaista lastenelokuvaa. Turvallinen Oulu -hankkeen tuottama lyhyt animaatiovideo kertoo siitä, kun lapsi saa ensimmäisen älypuhelimen. Videolla käydään läpi, mitä asioita digiturvallisuuden suhteen kannattaa huomioida ja se on tarkoitettu sekä lapsille että vanhemmille. Kari Kantala Starista kommentoi, että mukaan lähtemistä ei tarvinnut kahdesti miettiä: ”On hienoa, kun voi olla mukana tukemassa näin tärkeää asiaa!”

Turvallinen Oulu -hanke tarjosi animaation tekemisessä auttaneiden 1.–2.-luokkien lapsille lipun Starin elokuvanäytökseen. Animaatiovideon tekemiseen osallistunut Victoria kävi elokuvissa ja katsomassa Digiturvataitojen supersankariksi -animaatiovideon Starin isolta kankaalta. Victoria kertoo, että hänen hahmonsa tuli mukaan animaatiovideoon ja tuntui kivalta nähdä oma hahmo videolla. Victorian suosikkipäivä animaatioprojektissa oli, kun päästiin katsomaan yhdessä valmis video ja oli myös herkkuja. Kodin seinältä löytyy nyt taulu kuvasta, jonka pohjalta animaatiovideon hahmo on suunniteltu.

Kuva animaatiovideon tekemiseen osallistuneesta oppilaasta.

Digiturvataitojen supersankariksi video on käännetty suomeksi, ruotsiksi, pohjois-saameksi, englanniksi, arabiaksi, somaliksi ja dariksi. Katso tästä Digiturvataitojen supersankariksi -animaatiovideo suomeksi ja tutustu tästä muihin kieliversioihin.