Elävän kaupunkikeskustan kokeilut käynnistyvät helmikuussa

31.01.2023

Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupunki toteuttavat helmikuussa kokeilut, joissa tavoitteena on parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä sujuvaa asiointia ja talvisen keskustan houkuttelevuutta. Kokeilujen avulla pystytään testaamaan ketterästi uusia ideoita ja oppimaan niistä. Kokeiluja on suunniteltu yhdessä asukkaiden, yritysten ja luottamushenkilöiden kanssa mm. syksyllä järjestetyissä työpajoissa.

Sujuva asiointi l2023 logoja

Pysäköintiä piipahduksiin selvittää keskustassa asioinnin sujuvoittamista

Kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Kiekolliset pysäköintipaikat toteutetaan kohteisiin, joissa on nykyisin maksullista pysäköintiä. Pyöräpysäköinnin määrää vähennetään talvisin kunnossapidon vuoksi verrattuna muihin vuodenaikoihin, ja kokeilussa pysäköintiä lisätään muutamissa keskeisissä sijainneissa ja lisäksi yhdessä kohteessa testataan myös katoksellista telinettä. Pysäköintikokeilut käynnistyvät 1.2.2023.

Talavikatu tuo Rotuaarin jatkeelle viihtyisyyttä ja pop up –toimintaa

Talavikatu elävöittää Kirkkokatua välillä Saaristonkatu-Albertinkatu. Kokeilun tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla talvista kävely-ympäristöä on mahdollista kehittää viihtyisämmäksi. Talavikadulle lisätään talvista kasvillisuutta, levähdyspaikkoja sekä sääolojen salliessa yhteisöllinen jääteos, jota kaikki oululaiset pääsevät rakentamaan. Lisäksi kadulle kannustetaan tuomaan kokeilun aikana pienimuotoisia tapahtumia. Talavikatu avautuu helmikuun alussa.

Talavikatu-kokeilu jatkuu maaliskuun 2023 loppuun asti. 

Osallistu kokeiluun ja jaa kokemuksesi!

Kokeiluista kerätään palautetta asukkailta ja vierailijoilta verkkokyselyllä koko kokeilun ajan. Kyselyssä pääset myös kertomaan, millaista elämää toivoisit talviseen keskustaan tulevaisuudessa. Pääset vastaamaan kyselyyn tästä: https://link.webropol.com/s/sujuvaasiointi  

Seuraa kokeiluja somessa: #SujuvaAsiointi ja #Talavikatu

Löydät tämän uutisen lyhytosoitteella www.ouka.fi/sujuva-asiointi