Hae Oulun seudun pyöräilyagentiksi

29.09.2022

Pyöräiletkö säännöllisesti talvella? Ryhdy pyöräilyagentiksi kaudelle 2022-2023 ja pääset kehittämään jalankulku- ja pyöräilyväylien talvikunnossapitoa entistä paremmaksi Oulun seudulla!

Pyöräilyagentit tarkkailevat Oulun seudulla tärkeimpiä pyöräilyväyliä ja raportoivat väylien kunnosta. Pyöräilyagentit raportoivat talven aikana pyöräliikenteen ja jalankulkuväylien kunnosta mm. liukkaudesta, sohjosta ja lumesta.

Pyöräilyagenttien antama palaute on tärkeä osa Oulun kaupungin, ELY-keskuksen ja Kempeleen kunnan yhteistä pääpyöräilyreittien talvihoitourakkaa. Pääpyöräilyreittien talvihoito on toteutettu omana urakkanaan vuodesta 2017 alkaen. Nykyinen urakka on ollut käynnissä vuodesta 2020 lähtien. Ainutlaatuista on, että samassa kunnossapitourakassa on mukana kuntien ja valtion väyliä, ja siinä keskitytään yhtäjaksoiseen talvikunnossapitoon. Pääpyöräilyreittien talvihoitoa kehitetään pyöräilyagenttien huomioiden perusteella. Keliolosuhteiden aktiivisen raportoinnin tavoitteena on myös, että muuttuviin keliolosuhteisiin reagoitaisiin nopeammin.

Pyöräilyagenttien antamaa asiakastyytyväisyyspalautetta koordinoi ja analysoi Ramboll Finland Oy.

Pyöräilyagenttitoiminta käytännössä:  

  • mahdollisuus vaikuttaa kävely- ja pyöräilyolosuhteisiin,
  • säännöllinen raportointi liikkumisen olosuhteista,
  • aktiivisimmat agentit palkitaan lahjakortein.

Käytä hyväksesi tämä mahdollisuus vaikuttaa liikkumisesi olosuhteisiin!

Hakuaika päättyy 21.10.2022. Hae mukaan alla olevalla lomakkeella:

https://link.webropol.com/s/agenttihaku

Agenteille järjestetään kaksi infotilaisuutta asiasta etäyhteyksin 31.10.2022 ja 1.12.2022.


Lue myös Mun Oulussa julkaistu artikkeli: Agentin hommia tarjolla!

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa kaupunki satsaa pyöräilyyn, jotta ajaminen olisi helppoa niin kesällä kuin talvella. Hyvä pyörätieverkko, joka kattaa koko kaupungin, sekä tuulta ja pakkasta pelkäämättömät pyöräilijät ovat saaneet valtakunnallista ja kansainvälistäkin huomiota. Väylien tehokkaalla kunnossapidolla varmistetaan se, että kävely ja pyöräily ovat useimmille matkoille aina varteenotettava vaihtoehto – talvellakin.
Kuva: Oulun kaupunki, Sanna Krook