Honkapirtti on pois käytöstä toistaiseksi – korjaustoimenpiteitä tehdään parhaillaan

29.09.2023

Honkapirtin rakennus on valitettavasti todettu niin huonokuntoiseksi, että talossa ei voi nyt harrastaa ja kokoontua. Rakenteissa on mikrobivaurioita ja rakennusmateriaaleissa PAH-yhdisteitä, joten rakennus on toistaiseksi pois käytöstä käyttäjien turvallisuuden vuoksi.  

Toimenpiteiden tavoitteena on parantaa sisäilman laatua 

Honkapirttiin tehdään parhaillaan rakenteiden tiivistyksiä, joilla sisäilmaa voidaan parantaa. Myös ilmanvaihtolaitteita korjataan, jotta sisäilma olisi tasapainoinen. Tiivistyskorjaukset tehdään alakerran tiloihin. Toisen kerroksen tilat eivät tule toistaiseksi käyttöön. 

Ennen talon käyttöönottoa tilaan tehdään viralliset sisäilmamittaukset, jotta voidaan varmistaa, että talossa on turvallista olla. Luotettavat sisäilmamittaukset voidaan tehdä vasta pakkaskaudella.  

Tiivistyskorjausten avulla ei saavuteta pysyvästi täysin turvallisia ja terveellisiä tiloja, mutta rakennukselle voidaan saada lisää käyttöaikaa. Talo kaipaa laajaa peruskorjausta ja investointia. 

Korvaavia tiloja haetaan parhaillaan 

Honkapirtin korvaavia tiloja haetaan parhaillaan. Mikään rakennus ei sellaisenaan voi alueella korvata Honkapirttiä, ja muutostöitäkin saatetaan joutua tekemään, jotta harrastaminen onnistuu. Eri ryhmät voivat joutua harrastamaan eri tiloissa. Eri vaihtoehtoja on jo löytynyt, ja niitä tullaan lähiaikoina esittelemään yhteisötoiminnalle.