Hyvinvointilautakunta suhtautuu vakavasti työntekijöiden huoliin - kokonaistilannetta käsitellään lautakunnan kokouksessa 24.2.

11.02.2022

Hyvinvointilautakunnan tiedote 10.2.2022:

Hyvinvointilautakunta suhtautuu vakavasti työntekijöiden huoliin - kokonaistilannetta käsitellään lautakunnan kokouksessa 24.2.

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta ottaa vakavasti mielenterveys- ja päihdepalveluiden työntekijöiden viestin, palautteen ja huolen. 

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden muutoksista on päätetty Oulun kaupunginvaltuustossa. Keskeisenä toimenpiteenä vuodelle 2022 on päätetty, että aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuus ja oikea-aikaisuus paranee. Tätä varten on tehty erillinen suunnitelma. Myös lasten ja nuorten perustason mielenterveyspalveluita vahvennetaan pysyvällä lisäresursoinnilla. Tavoitteena on turvata lasten ja nuorten pääsy matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin. On tärkeää, että ihmiset saavat tarvitsemaansa palvelua. On myös tärkeää, että henkilöstö tulee kuulluksi ja voi hyvin.

Hyvinvointilautakunta on sopinut täten jatkotoimenpiteistä kokouksessaan 8.2.2022. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen kokonaistilannetta käsitellään hyvinvointilautakunnan kokouksessa torstaina 24.2.2022. Hyvinvointilautakunta haluaa kuulla henkilöstön näkemyksiä ja ehdotuksia muutosprosessiin liittyen anonyymin kyselyn avulla. Kysely on lyhyt ja vastauksia käsitellään 24.2. lautakunnan kokouksessa. 

Susa Vikeväkorva, hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja

Kirsti Ylitalo-Katajisto, hyvinvointijohtaja

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan puolesta