Amazing North -tapahtuman 2024 mainos.

Ideat, neronleimaukset ja testaamisen kulttuuri täyttävät Oulun Energia Areenan 21.-22. toukokuuta

20.05.2024

Pohjois-Suomen vuoden suurin kasvatus- ja opetusalan tapahtuma Amazing North kerää Oulun Energia Areenalle yhteensä noin 2000 oppilasta ja opettajaa 21.-22. toukokuuta. Joka toinen vuosi järjestettävän tapahtuman teemana on tieteen, taiteen ja teknologian kautta kohti kestävää huomista – yhdessä tehden. 

Amazing North -tapahtuma on suunnattu varhaiskasvatukseen, eri kouluasteiden oppilaille ja opiskelijoille sekä kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille. Ohjelmaa on molempina päivinä 21.–22.5. kello 9-15. Ohjelmassa on muun muassa työpajoja lapsille ja nuorille sekä puheenvuoroja opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Mukana on myös paljon yrityksiä ja muita toimijoita esittelemässä toimintaansa. 

Tool Camp ratkoo ajankohtaisia haasteita

Esiopetuksen, alakoulujen ja yläkoulujen Tool Camp -päivä järjestetään tiistaina. Tool Camp haastaa jo kolmatta kertaa oululaiset lapset ja nuoret ratkaisemaan ajankohtaisia haasteita Steam-pedagogiikkaa hyödyntäen. Steam on lyhenne sanoista science, technology, engineering, art ja math.

Tool Camp on kekseliäisyyttä, luovuutta ja yhteistyötä juhlistava kokonaisuus, jossa eri-ikäiset lapset ja nuoret työskentelevät haasteiden parissa ja ideoivat ratkaisuja niihin. Tehtävissä yhdistyvät eri oppiaineet ja opetusmenetelmät. Tänä vuonna haasteita on kolmessa teemassa: Luonnosta energiaa, Hyvinvointi ja turvallisuus sekä Tulevaisuuden kaupunki.

Tool Camp muodostuu työskentelystä päiväkodilla tai koululla ja Tool Camp -päivästä. Tiistaina 21.5. ryhmät esittelevät luovat ja vastuulliset ratkaisunsa yleisölle ja tuomaristolle. Tool Campiin osallistuu esiopetuksen sekä ala- ja yläkoulujen ryhmiä, jotka ovat ratkoneet haasteita 3-5 hengen ryhmissä. Tool Camp -päivässä tuomaristo tutustuu ryhmien tekemiseen, tuotoksiin ja esityksiin. Tuomaristo palkitsee töitä eri kategorioissa. Eri kategorioissa on omat sarjat päiväkodin, alakoulun ja yläkoulun ryhmille.

”Amazing North on kiva kevätretkikohde luokille. Tietomaa on tällä hetkellä kiinni, mutta Energia Areenalla on laajennettu tietomaa kahden päivän ajan. On paljon nähtävää, koettavaa ja opittavaa lapsille ja nuorille, sekä mielenkiintoisia puhujia”, Oulun kaupungin Steam-koordinaattori Paula Vorne kertoo. 

Oulun seudun liikenne myy Oulun kaupungille päivien ajaksi edullisen tapahtumalipun. Näin päiväkotien ja koulujen ryhmät voivat matkustaa bussilla maksutta tapahtumaan. 

Tapahtuman suojelijana toimii futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä Perttu Pölönen. 

Amazing Northin järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun STEAM-verkosto, Oulun yliopisto ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston opetustoimi.

Katso tapahtuman koko ohjelma.