Ilmoita lapsesi esiopetukseen viimeistään 23.1. - Mitä esiopetus on? -infoilta huoltajille 10.1.

07.12.2021

Vuonna 2016 syntyneet lapset aloittavat 15.8.2022 maksuttoman esiopetuksen.

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla.

Ilmoita lapsesi esiopetukseen sähköisellä hakemuksella 10.1.–23.1.2022.
Linkki sähköiseen hakemukseen on osoitteessa: www.ouka.fi/esiopetus.

Niiden lasten osalta, jotka viime syksynä (v. 2021) aloittivat kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmässä, ei tarvitse täyttää hakemusta, koska heille on jo myönnetty esiopetuspaikka. Nämä lapset jatkavat samoissa yksiköissä myös tulevana syksynä.

Ne vuonna 2017 syntyneet lapset, jotka opetusministeriön tutkijat nimeävät kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluryhmään, ilmoittautuvat kokeiluun myöhemmin ilmoitettavana aikana. Näiden lasten huoltajille tiedotetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Mitä esiopetus on? -infoilta huoltajille etäyhteyksin 10.1.2022

Oulun varhaiskasvatuspalvelut järjestää esiopetuksesta kertovan Teams-infoillan maanantaina 10.1.2022 klo 17.30-18.30. Tilaisuudessa kerrotaan, mitä esiopetus käytännössä tarkoittaa, mikä muuttuu esiopetuksen alkaessa, mitä etuisuuksia esioppilaille kuuluu ja miten esiopetukseen ilmoittaudutaan. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä esiopetukseen liittyviä kysymyksiä Teamsin viestitoiminnolla.

Osallistumislinkki infoiltaan: bit.ly/esiopetusinfo

Lisätietoa esiopetuksesta ja osallistumislinkki infoiltaan löytyvät myös esiopetuksen nettisivuilta: www.ouka.fi/esiopetus.

Huom! jos tarvitset apua hakemuksen täyttämisessä tai haluat keskustella lapsellesi sopivasta esiopetuspaikasta, voit olla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen arkisin klo 9-12 puh: 08 558 45300, tai laittaa sähköpostia osoitteeseen varhaiskasvatus@ouka.fi.

Ystävällisin terveisin,

Miia Kemppi
Varhaiskasvatusjohtaja
Sivistys- ja kulttuuripalvelut