Inga Söder x Peltokurki - Hiljennytään jouluun Sykesalissa ke 21.12.

12.12.2022

Inga Söder x Peltokurki

Hiljennytään jouluun 

Ke 21.12. klo 18.00                 

Liput: 15 € Valveen lippumyymälästä, Oulu10-palvelupisteistä sekä Ticketmasterista (+ käsittelykulut ja tilausmaksu) ja ovelta tuntia ennen konserttia.

Kesto n. 60 min, konsertti on ikärajaton

“Tähän pysähdytään, syvään hengitetään, eikä lopulta oo mitään tärkeämpää.”

Anna tämä erityinen musiikillinen hetki itsellesi ja hiljennytään yhdessä jouluun tässä ainutlaatuisessa Inga Söderin ja Peltokurjen yhteiskonsertissa. Konsertissa kuullaan niin Ingan uusia suomenkielisiä joululauluja kuin Peltokurjen tuttua tuotantoa kolmikon tulkitsemana. Peltokurjen upeat lauluharmoniat yhdistettynä Ingan valovoimaiseen tulkintaan luovat jouluun taianomaista ja koskettavaa tunnelmaa. 

Inga Söder

Inga Söder on rovaniemeläislähtöinen laulaja, lauluntekijä. Kokeneena esiintyjänä hän on toiminut useiden arvostettujen orkestereiden solistina sekä esiintynyt lukuisten eturivin muusikoiden ja artistien kanssa. Voit muistaa hänet mm. vuoden 2013 The Voice of Finland -ohjelmasta. Inga toimi myös Linnan juhlien kautta aikojen ensimmäisenä Kaartin Combon naissolistina vuonna 2008. Ingan ammattitaitoinen ja valovoimainen esiintyminen häikäisee taidolla ja lumoaa yleisönsä. Hän toimii Oulun Pop & Jazz konservatoriossa laulun lehtorina valmentaen tulevia laulajatähtiä. Laulamisen ja laulunopettamisen lisäksi Ingan sydäntä lähellä on henkisen hyvinvoinnin valmennukset. Monipuolisen laulajan tunnelmallinen ”Stream Carries” -debyyttialbumi julkaistiin loppuvuodesta 2016.

Peltokurki

Siskoja, mutta ei siskoja. Peltokurki on kahden lauluntekijän Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen pohjoinen duo. Tekijäkaksikon taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta. Peltokurki edustaa stemmavoittoista taidepoppia, jossa on kaikuja kansanmusiikista. 

Peltokurjen musiikki on aseista riisuvan rehellistä ja kuulijaa lähelle tulevaa. Tekstit ja tarinat ovat laulujen keskiössä ja koskettavat, elämältä maistuvat sanoitukset saavat näkemään vaikeissakin asioissa toivoa. Kipeän kauniit maailmat ja järkähtämätön läsnäolo tekevät yhtyeestä väkevän kokemuksen. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa Peltokurki I keväällä 2021. Yhtye on ehtinyt keikkailla paljon aina festivaalilavoilta loppuunmyytyihin konserttisaleihin. Kappaleet ovat heränneet henkiin niin duolla kuin orkesterilla laajennetun kokoonpanon voimin. Tällä hetkellä tekeillä on kaksikon toinen albumi tuottaja Aapo-Matti Puhakan kanssa.