Innovaatiokilpailu: kerro kehittämistarpeesta sydän- ja verisuonitautien tai syöpätautien hoidossa

13.04.2022

Oletko havainnut kehittämistarpeita sydän- ja verisuonitautien tai syöpätautien hoitopoluilla? Järjestämme innovaatiokilpailun, jonka ensimmäisessä vaiheessa haemme 31.5. saakka hoitopolkuihin liittyviä kehittämistarpeita ja toisessa esitettyjä tarpeita vastaavia ratkaisuja. Tavoitteena on parantaa asiakkaiden hoitoa.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä OYS, Oulun yliopisto, Oulun kaupunki ja Roche ja siihen voivat osallistua kaikki pohjois-pohjanmaalaiset.

Oulun yliopistollisesta sairaalasta rakennetaan uutta älykästä tulevaisuuden sairaalaa. Älykkään sairaalan toimintaan liittyy havaittujen kehitystarpeiden mukainen jatkuva, ketterä uudistuminen. Haasteita eri hoitopoluilla aiheuttaa esimerkiksi tiukentuneilla resursseilla toimiminen. Näistä haasteista paras tieto on palveluja toteuttavalla henkilökunnalla ja niitä saavilla asiakkailla.

Järjestämme puitesopimusyhteistyökumppaniemme (OYS, Oulun yliopisto, Oulun kaupunki, Roche) kanssa innovaatiokilpailun, jossa haemme kahden terapia-alueen (sydän- ja verisuonisairaudet sekä syöpäsairaudet) hoitopolkuihin liittyviä kehittämistarpeita ja niihin kehitettäviä ratkaisuja, jotta voimme parantaa palveluitamme saavien asiakkaiden hoitoa.

Haluamme osallistaa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia ja asiakkaita tulevaisuuden älykkään sairaalan kehittämiseen. Kutsumme kaikki alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja asukkaat mukaan kilpailuun.

Jos sinä tai työtiimisi olette havainneet kehityshaasteita sydän- ja verisuonitautien tai syöpätautien hoitopoluilla, kirjaa ne rohkeasti POP-alueen sähköiselle yhteiskehittämisalustalle 31.5.2022 mennessä!

Kirjaamasi kehitysehdotukset tallentuvat POP-alueen sähköiselle yhteiskehittämisalustalle ja arvioidaan sopivia asiantuntijoita osallistaen haastekeruun päätyttyä. Syöpätautien ja sydän- ja verisuonitautien soveltuvimpaan kehitysehdotukseen etsimme voittajaratkaisut syyskuussa 2022 toteutettavalla innovaatiokilpailulla. Syöpätautien ja sydän- ja verisuonitautien voittajaratkaisujen esittäjille myönnetään molemmille 5000 € apuraha kehitystyöhön.

Ohjeet osallistumiseen asiakkaille

Kirjaa ehdotuksesi POP-alueen yhteiskehittämisalustalle täällä. Nimeä ehdotuksesi ”Kehitysehdotus sydän- ja verisuonitautien tai syöpätautien hoitopoluille”.

Ohjeet osallistumiseen ammattilaisille

Voit kirjata ehdotuksesi POP-alueen yhteiskehittämisalustan Haasteet-osiossa, jonka löydät alustalle kirjautumalla ja valitsemalla alustan etusivun vasemmasta reunasta Haasteet-osiosta joko kohdan Sydän- ja verisuonitautien hoitopolkujen kehittämistarpeiden keruu tai Syöpätautien hoitopolkujen kehittämistarpeiden keruu.

Lisätietoja

Lisätietoja alueellisesta innovaatio- ja yhteiskehittämistoiminnasta.

Mari Saukkoriipi, projektisuunnittelija, POPsote Innovaatio- ja yhteiskehittämistoiminta, mari.saukkoriipi@ppshp.fi

Pauliina Hyrkäs, innovaatiokoordinaattori, PPSHP ja POPsote Innovaatio- ja yhteiskehittämistoiminta, pauliina.hyrkas@ppshp.fi