Itsenäisyyspäivän paraati, kuvituskuva

Itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa Oulun liikenteeseen 5.-6.12.

24.11.2023

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati 6. joulukuuta 2023 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin Oulussa. Suosittelemme tapahtumapaikoille tuloa kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Paraatijärjestelyt aloitetaan Oulussa maanantaina 4.12. Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Ouluun 5.12. aamupäivän aikana, ja poistuu Oulusta keskiviikkona 6.12. tapahtuman jälkeen.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät itsenäisyyspäivänä Raatin stadionin, Merikosken siltojen ja Kauppatorin alueella. Lisäksi paraatijoukkoja näkyy Ouluhallin ympäristössä 5.–6.12.

Yleisön ja marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja lisäksi kaduilla ja pysäköintialueilla on voimassa pysäköintikieltoja. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä. 

Joukkoliikenne siirtyy käyttämään poikkeusreittejä paraatin ajaksi. Tarkemmat tiedot poikkeusreiteistä ja pysäkkimuutoksista löytyvät Oulun seudun liikenteen tiedotteesta 

Pysäköinti- ja liikennerajoitukset Oulussa 5.–6.12.

Pysäköintiä ja liikennettä rajoitetaan 5.12. mm. seuraavasti:

  • kello 7.00 alkaen pysäköinti kielletään Linnankadulla, Linnansaaressa, Koskitiellä Merikoskenkadun länsipuolella, Raatinsaaressa, Kauppatorin alueella ja Rantakadulla. Pysäköintikielto päättyy 6.12. kello 15.30.
  • Liikennöinti Kivisydämeen on mahdollista.

Pysäköintiä ja liikennettä rajoitetaan 6.12. edellä mainittujen lisäksi mm. seuraavasti:

  • Kello 11.45 alkaen tieosuudella Hiukanreitti – Raitotie – Alakyläntie – Kemintie on moottoroidun ohimarssiosaston ajoneuvoja. Ei estä muuta liikennettä. 
  • Ohimarssireitti Merikoskenkatu, Linnankatu ja Kajaaninkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kello 11.30–13.30 väliseksi ajaksi.
  • Pikisaaren ja Toivoniemen liikennöintiä rajoitetaan ohimarssin ajan
  • Reitti Raatintie – Linnabaana - Koskitie – Merikoskenkadun risteys kello 12.00–13.45 on jalan marssivan ohimarssiosaston käytössä.

Katselmuksen ja ohimarssin liikennejärjestelyt 6.12.

Yleisö toivotetaan tervetulleeksi seuraamaan paraatikatselmusta Raatin stadionille pääkatsomoon ja aurinkokatsomoon. Jalankulkijoita pyydetään käyttämään jalkakäytäviä. Stadionin paikoitusalue ei ole yleisön käytettävissä ja Raatintie on suljettu muulta liikenteeltä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät stadionilta ohimarssin lähtökynnykselle reittiä Raatintie – Linnabaana - Koskitie – Merikoskenkatu. Ohimarssiin osallistuvat ajoneuvot siirtyvät Merikoskenkadulle reittiä Hiukanreitti – Raitotie – Alakyläntie – Kemintie.

Poliisi ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä ohimarssireitillä. Ohimarssi alkaa kello 13.00 Merikoskenkadun ja Koskitien risteyksestä jalan marssivan osaston johdolla. Ohimarssi etenee Merikoskenkatua jalan marssivien osalta Linnankadulle ja Kasarmintielle sekä moottorimarssin osalta Linnankadulle ja Kajaaninkadulle. Ohimarssin vastaanottopaikka on Merikosken silloilla.

Ohimarssi vaikuttaa Merikoskenkadun suojateiden käytettävyyteen. Jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi ohimarssin aikana suljettujen tieosuuksien ylittäminen sekä niillä liikkuminen on kielletty. Yleisöä pyydetään huomioimaan, että jalan kulkevan ohimarssiosaston perässä tulee moottoroitu osasto.

Sotilaspoliisi ja poliisi ohjaavat liikennettä alueella keskeisissä risteyksissä.

Paluumarssit suuntautuvat pääosin VT4 etelään ja pohjoiseen sekä valtatietä 22 Kajaaniin 6.12. iltapäivän ja illan aikana.

Tervetuloa!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja toivotamme yleisön tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. 

Muistutamme, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi. 

Lisätietoja paraatipäivän ohjelmasta.

Paraatia voi seurata myös verkossa Puolustusvoimien kanavilla:

puolustusvoimat.fi/itsenaisyyspaiva
facebook.com/puolustus
x.com/puolustusvoimat 
instagram.com/puolustusvoimat.fi


#puolustusvoimat #itsenäisyyspäivä #paraati
Tervetuloa!