Itsenäisyyspäivän paraati
Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Oulussa keskiviikkona 6.12. (kuva Puolustusvoimien verkkosivuilta)

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati Oulussa 6.12.

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään keskiviikkona 6. joulukuuta Oulussa. Paraatin teemana on Itsenäisen Suomen puolustajat.
23.11.2023

Paraatikatselmus järjestetään Raatin stadionilla ja ohimarssi Merikosken silloilla

Toimintakentällä Oulun kauppatorilla voi tutustua Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten kalustoon ja toimintaan. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatipäivän ohjelma

  • kello 8.00    Kunnialaukaukset ja juhlallinen lipunnosto Linnansaaressa
  • kello 9.15    Seppeleenlaskutilaisuus Oulun hautausmaalla
  • kello 9–15   Toimintakenttä Oulun kauppatorilla
  • kello 10.00 Jumalanpalvelus Oulun tuomiokirkossa
  • kello 11.15  NH90-kuljetushelikopterin lento Raatin stadionin yllä
  • kello 11.35 alkaen paraatijoukkojen ryhmittyminen katselmukseen Raatin stadionille
  • kello 12.00  Paraatikatselmus Raatin stadionilla
  • kello 13.00 Ohimarssi Merikosken silloilla

Paraatikatselmus alkaa kello 12 Raatin stadionilla, jonne yleisön kannattaa tulla hyvissä ajoin. Utin jääkärirykmentin NH90-kuljetushelikopteri esittäytyy stadionin yllä kello 11.15, ja paraatijoukot ryhmittyvät katselmuskentälle kello 11.35 alkaen.

Paraati vaikuttaa Oulun liikenteeseen

Paraati vaikuttaa liikennejärjestelyihin Oulun alueella. Paraativalmistelut näkyvät Oulussa 4. joulukuuta alkaen. Paraativalmistelut ja kaluston siirrot aiheuttavat hetkellisiä katkoksia tiestön käyttöön 5.12. ja 6.12.

Yleisöä pyydetään saapumaan itsenäisyyspäivänä tapahtumapaikoille hyvissä ajoin jalan.

Ohimarssi Merikosken silloilla

Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin ottaa vastaan Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen. Ohimarssissa hänen seuranaan ohimarssin vastaanottopaikalla Merikosken silloilla Raatin stadionin kohdalla on Oulun kaupungin edustajia. Paraatin kunniavieraina ovat sotiemme veteraanit ja lotat.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maavoimista, Merivoimista, Ilmavoimista, maanpuolustuskorkeakoulusta ja Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1300 henkilöä.