Havainnekuva, jossa rakennus ulkoapäin kuvattuna aurinkoisessa säässä

Jääkärinkankaan monitoimitalon urakoitsijaksi on valittu Oulu Rakennusteho Oy

28.11.2023

Jääkärinkankaalle Haapalehdontien ja Raitotien risteykseen ryhdytään rakentamaan uutta monitoimitaloa kesällä 2024. Monitoimitaloon tulee sijoittumaan päiväkoti, 840 oppilaan ala- ja yläkoulu, nuorisotiloja, monitoimisali, kirjasto sekä Oulu-opiston ja yhteisöpalveluiden toimintoja. 

Uuden monitoimitalon urakoitsijaksi on tarjouskilpailun perusteella valittu Oulun Rakennusteho Oy. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sweco Finland Oy. Urakka toteutetaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenne -urakkana. 

”Suunnittele ja rakenna -urakka tarkoittaa, että koulun käyttäjät, suunnittelijat, urakoitsija ja tilaaja istuvat yhteisen pöydän ääressä. Näin jo suunnitteluvaiheessa kaikki osapuolet pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen.Meillä on tästä urakkamallista hyviä kokemuksia aiemmista rakennuskohteista. Toteutusmalli osaltaan varmistaa kohteen hyvää käytettävyyttä ja kustannustehokkuutta”, kertoo hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista.

Jääkärinkankaan monitoimitalon osalta on parhaillaan menossa hankkeen suunnitteluvaihe. Arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2026.  Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 42 miljoonaa euroa.