Kaijonharjun puupäiväkoti on valmistunut – lapset muuttavat uusiin tiloihin vuoden 2024 alussa

17.10.2023

Kaijonharjun uusi päiväkoti on valmistunut lokakuussa 2023. Päiväkodin kantavat seinärakenteet on toteutettu CLT-elementeistä. CLT (cross laminated timber) eli monikerroslevy muodostuu ristiinliimatuista lautakerroksista. Puupintoja näkyy käyttäjille sekä sisällä että rakennuksen ulkopuolella.

Oulun kaupunki on päättänyt lisätä puurakentamista. Kaijonharjun päiväkodin suunnittelua ja rakentamista on ohjannut tavoite pienemmästä hiilijalanjäljestä ja suuremmasta hiilikädenjäljestä sekä pyrkimys vähentää lasten kasvuympäristön haitta-aineita.

”Kaijonharjun päiväkodin hankkeessa on kiinnitetty huomiota materiaalien hiilijalanjälkeen ja kierrätettävyyteen. Rakennuksesta tuli kaunis ja valoisa. Puiset pinnat tekevät tiloista rauhalliset ja viihtyisät”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Reetta Leinonen Oulun Tilapalveluista.

Uuteen päiväkotiin tulee tilat viidelle kokopäiväryhmälle eli noin 80 lapselle. Tiloissa on huomioitu erityisesti yhdenvertaisuus ja esteettömyys. Suunnitteluvaiheessa on varauduttu myös mahdolliseen laajennustarpeeseen tulevaisuudessa.

Päiväkodin suunnittelusta vastasi suunnittelutoimisto Muuan Oy ja kokonaisurakoitsijana toimi Rakennusliike Observo. Päiväkoti otetaan käyttöön tammikuussa 2024. Hankkeen urakkahinta on hieman alle neljä miljoonaa euroa.