Kansainvälisten muusikoiden konsertti Kierikkikeskuksessa 13.11.22 klo 15.00

21.10.2022

Kuvat Mika Rännälistä ja Virpi Räisäsestä.

Kierikin isänpäivänkonsertissa esiintyy kaksi Oulussa asuvaa klassisen musiikin huippumuusikkoa, pianisti-säveltäjä Mika Rännäli ja oopperalaulaja-viulisti Virpi Räisänen. Yhteistyössä Kierikki ry:n kanssa Kierikkikeskus tarjoaa harvinaisen tilaisuuden nauttia huipputason kansainvälisten muusikoiden konsertista Yli-Iin luonnon keskellä.

Konsertin ohjelmistossa on muun muassa amerikkalaisen Willian Grant-Stillin Songs of Separation - laulusarja, Mika Rännälin omaa sävellystuotantoa ja yleisölle rakkaita tunnettuja lauluja ja aarioita.

New Yorkissa pitkään asunut pianisti Mika Rännäli on vakiinnuttanut asemansa yhtenä menestyksekkäimmistä sukupolvensa suomalaispianisteista. Kriitikkojen ylistävät ja kiittävät lausunnot ovat seuranneet Rännäliä orkestereiden solistina, soolokonserteissa sekä kamarimuusiikkona ympäri maailmaa.

Useissa kansainvälisissä ja kotimaisissa kilpailuissa palkittu Rännäli on myös säveltäjä, jonka teoksia on esitetty ja kantaesitetty esimerkiksi Carnegie Hallissa, Tokion Musashino -salissa sekä Korsholman ja Oulun Musiikkijuhlilla. Rännäli on toiminut Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana 2002–2008 ja hän aloitti Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaalin uutena taiteellisena johtajana 2022.

Yli-Iihin kotiutunut Virpi Räisänen, yksi tunnetuimmista suomalaisista mezzosopraanoista, debytoi 2009 Salzburgin musiikkijuhlilla Wienin filharmonikkojen solistina. Siitä lähtien hän on ollut erittäin kysytty lukuisten Euroopan johtavien orkestereiden sekä kamarimusiikkiyhtyeiden solistina sekä oopperalaulajana.

Räisänen on tunnettu erityisesti musiikillisesta laaja-alaisuudestaan sekä vanhan että uuden musiikin tulkitsijana muun muassa Milanon La Scalasta, Berliinin Valtionoopperasta ja Amsterdamin Concertgebouw:sta Suomen Kansallisoopperaan ja Savonlinnan Oopperajuhlille. Entisenä ammattiviulistina Räisänen on luonut kaksoisammattitaitonsa ympärille VIULAJA-projektin, jossa hän soittaa ja laulaa yhtäaikaisesti.

Konsertin pääsyliput ovelta:
aikuiset 15€
eläkeläiset, koululaiset 10€
Alle kouluikäiset maksutta
Lippu sisältää pääsyn Kierikkikeskuksen museonäyttelyyn.