Käsityön ja kuvataiteen matka Itä-Suomeen kesällä 2023 - tervetuloa matkalle mukaan!

05.05.2023

Teimme onnistuneen Oulu-opiston kuvataiteen ja käsityön opintomatkan Pohjanmaalle (Vaasa, Kokkola ja Kalajoki) viime elokuussa 2022. Reilun viikonlopun mittaisella matkalla kävimme kurkistamassa Strömsön kulisseihin upean oppaan Maritta Sandlerin opastamana sekä Raippaluodon rantoihin ja mielenkiintoiseen Sommaröhallenin käsityöläismyymälään. Tyynelän Tonttulassa meitä oltiin kumisaappaisiin ja sateenvarjoihin sonnustautuneina vastassa ja saimme aistia jouluista tunnelmaa kynttilöiden palaessa, elokuun alussa. Kuntsin Modernin taiteen museon upeat näyttelyt, Käsityötalo Loftetin tuftaustyöpaja ja paluumatkan kohde Keramiikkapaja Iso-Pahkala antoivat kaikille eväitä reppuun ja kokemuksia muisteltaviksi pitkäksi aikaa.

Tänä vuonna elokuussa meillä on jälleen upea reissu tarjolla: Käsityön ja kuvataiteen matka Itä-Suomeen kesällä 2023. Lähdemme matkaan perjantaina 4.8.2023 heti aamusta ja matkaamme Nurmekseen. Opastetun Nurmeksen kierroksen jälkeen nautimme päivällisen Trattoria Pielisen ravintolassa ja yövymme Break Sokos hotel Bombassa. 

Lauantaiaamusta matkaamme Lieksaan Paateriin Eva Ryynäsen ateljeeseen, jonka jälkeen matkaamme kohti Joensuuta. Kauppaneuvoksen kahvilassa nautitun lounaan jälkeen luvassa on opastettu kierros sekä hetki omaa aikaa kierrellä Taitokorttelissa, Pohjois-Karjalan pääkaupungissa. Viiden aikaan matka jatkuu Joensuusta Kolille, jossa yövymme uudessa Break Sokos Hotel Kolissa. Uikkarit kannattaa ottaa matkaan sillä molemmissa hotelleissa on mahdollisuus käydä kylpemässä (lisämaksusta). Kolin huippuihin on myös mahdollisuus tutustua omatoimisesti. Sunnuntaina pääsemme iki-ihanan Ellunhuovan kolmen tunnin työpajaan tekemään neulahuovutuksella taikoja. Sen jälkeen onkin hyvä ajaa ravintola Iltalypsyn lounaan ravitsemana kotiin odottamaan syksyä, pimeneviä iltoja ja opiston uusia kursseja. Viimeinen ilmoittatumispäivä matkalle on 31.5.2023.

Lue lisätietoja matkasta ja ilmoittautumiset >

Matka Iloiseen Itä-Suomeen mainos