Kaupunginvaltuusto päätti elinvoimainvestoinneista - Oulun Areena ja Heinäpään jalkapallostadion asteen verran lähempänä toteutumista

20.06.2023

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 19.6.2023 sitoutua Oulun Areenan ja Heinäpään jalkapallostadionin investointeihin. Valtuusto päätti, että kaupunki sitoutuu perustettavaan areena-yhtiöön korkeintaan 50 miljoonan euron sijoituksella. Kaupungin omistusosuus areena-yhtiöstä voi korkeintaan olla 49,9 prosenttia. Lisäksi Oulun kaupunki sitoutuu vuokraamaan toimintaansa tiloja areena-yhtiöltä erikseen neuvotellulla tavalla. Oulun Areena on tarkoitus sijoittaa nykyisen poliisi- ja oikeustalon paikalle Raksilaan. Tapahtuma- ja elämysareenaa koskeva päätös syntyi yksimielisesti.

OTC Stadion Oy on rakentamassa jalkapallostadionia Heinäpäähän. Kaupunginvaltuusto päätti antaa yhtiölle 4,2 miljoonan euron investointiavustuksen, joka on 25 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksesta. Mikäli hanke saa avustusta esim. opetus- ja kulttuuriministeriöltä tai Suomen Palloliitolta, vähennetään kaupungin avustussummaa samassa suhteessa. Päätös syntyi äänin 65-2.

Suomessa on 2020-luvun loppuun mennessä kahdeksan modernia jääkiekko- ja sisätapahtuma-areenaa. Oulun Areena olisi valmistuessaan pohjoisin ja 5. suurin monitoimiareena, joka erinomaisen sijaintinsa puolesta palvelisi puolta Suomea. Areenan myötä keskustaan muodostuisi uusi sisätapahtumaympäristö, joka täydentää samalla kansallista tapahtumapaikkojen verkostoa. Areenan yli 10 000 katsojan katsomokapasiteetti harjoitusjäähallin kanssa mahdollistaisi myös jääkiekon arvokisojen järjestämisen.