Kirjaston uusi monitoimiauto lähtee reitilleen 10.1.2022

10.01.2022

Vuodenvaihteen jälkeen Oulun kaupunginkirjasto ottaa käyttöön uuden kirjastoauton. Uusi monitoimiauto tulee palvelemaan yli kahtakymmentä Oulun koulua sekä kuntalaisia noin 60 katupysäkillä. Kirjaston uusi monitoimiauto lähtee reitilleen 10.1.2022.

Auto on uuden sukupolven monikäyttöajoneuvo, joka tarjoaa käyttäjilleen liikkuvan elämyksen. Kirjastoauto luo tasa-arvoa tuomalla monipuolisia palveluita lähemmäksi reuna-alueiden asukkaita. Auto kulkee uusiutuvalla dieselillä ja on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippunykyaikainen. Auton alustan toimittaja on Scania ja korin Kiitokori Oy.

Uudessa kirjastoautossa näkyy merellinen Oulu vaihtuvine vuodenaikoineen. Se kurkottaa jo tulevaan kulttuuripääkaupunkivuoteen ja toivottaa tervetulleeksi kaikki oululaiset. Toiminnot on suunniteltu niin, että auto muuntuu nopeasti ja helposti vastaamaan erilaisia käyttötarpeita. Autosta voi lainata perinteisen aineiston lisäksi esimerkiksi pelejä ja harrastevälineitä. Monitoimiauton suunnittelussa on otettu huomioon esteettömyys- ja saavutettavuusseikat, joilla varmistetaan palvelujen pariin pääsy kaikille asiakkaille.  

Autossa hyödynnetään 5G-verkkoyhteyksiä yhteistyössä DNA:n kanssa. Nopeamman tiedonsiirron avulla mahdollistetaan vuorovaikutuksellisuuden lisääminen ja elämysten toteuttaminen liikkuvassa yksikössä.

Uusi auto korvaa vuonna 2005 käyttöönotetun Teuvon ja jatkaa sen aikataululla. Toisena kirjastoautona jatkaa Onneli.

Uudelle kirjastoautolle voi ehdottaa nimeä kirjaston kotisivuilta löytyvän kyselyn kautta 12.1.2022 asti. Parhaat ehdotukset palkitaan ja auton nimi julkistetaan perjantaina 21.1.2022.